Kunstmanifestatie Quadriennale in Düsseldorf

Dusseldorf wil laten zien dat ze ook op het gebied van kunst veel te bieden hebben.

Düsseldorf wil laten zien dat ze ook op het gebied van kunst veel te bieden hebben.

Düsseldorf heeft meer te bieden dan kerstmarkten en winkels. De stad wil graag laten zien dat ze op het gebied van kunst ook meedoen. Daarom organiseren ze een keer in de vier jaar de kunstmanifestatie Quadriennale. Dan toont de stad aan de Rijn een gevarieerd aanbod aan kunst onder een bepaald thema. Dit jaar is het dat ‘Beyond Tomorrow’ en laten kunstenaars via hun werken hun visie op de toekomst zien. De kunstmanifestatie is van 5 april tot 10 augustus.

Tentoonstellingen
Je kan in die tijd veel verschillende tentoonstellingen bekijken zoals de tentoonstelling ‘The White Abyss of Infinity’ over het gebruik van de kleur wit in werken van Kandinsky, Malevich en Mondriaan in de K20, de Kunstsammlung Nordhrein-Westfalen.
Het Museum Kunstpalast toont met de tentoonstelling ‘Alchemie en Kunst – Het Mysterie van de Transformatie’ werken van onder meer Beuys, Brueghel, Ernst, Rembrandt en Rubens en in het K21 Kunstsammlung NRW zal de tentoonstelling ‘Beneath the Earth: From Kafka to Kippenberger’ plaatsvinden.
In de Langen Foundation staan onder de naam ‘Inflatables and Sky Event’ oplaasbare kunstvoorwerpen van de Duitse kunstenaar Otto Piene centraal.

Een dagkaart die toegang geeft tot alle deelnemende musea kost € 20, een 2-daagse kaart €30. De Quadriennale 2014 brochure kan aangevraagd worden via [email protected]de. Voor meer informatie ga je naar de website.

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.