Last minute Fiets & Wandelbeurs

De Vennbahn in België.

De Vennbahn in België.


Wie nog avontuur zoekt voor de zomervakantie van dit jaar doet er goed aan om dit weekend (1 en 2 maart 2014) koers te zetten naar Amsterdam. Daar wordt de jaarlijkse Fiets- en Wandelbeurs gehouden in de RAI. Elke dag vakantie.nl zet nog wat ‘last minute’ tips op een rijtje van wat je daar kunt verwachten.

  • De Vennbahn in de Oostkantons in België is door de Fiets- en Wandelbeurs tot Fietsroute van het Jaar uitgeroepen. Meer informatie hier over: Drie landen in een keer ontdekken? Dat kan al fietsend op de Vennbahn. De fietsroute telt 125 km en doorkruist Duitsland, België en Luxemburg. Van Aken loopt de route geleidelijk door de Belgische Hoge Venen, een plateau rijk aan hoogveen, heide en bos. Vervolgens rijdt u via de Ourvallei naar Troisvièrges, het noorden van Luxemburg. Eind 19e eeuw werd de spoorlijn aangelegd om staal en kolen te vervoeren. Sinds 2013 is de Vennbahn officieel als fietsroute geopend. Voordeel van een voormalige spoorbaan is dat de maximale stijgingsgraad nooit boven de 2% uitkomt. Uw eigen fiets kunt u thuis laten. De Oostkantons hebben e-bike stations waar u elektrische fietsen kunt huren en batterijen wisselen. Niet voor niets is deze prachtige fietsroute door de Fiets en Wandelbeurs genomineerd als Fietsroute van het jaar. Meer informatie op: www.vennbahn.eu, www.eastbelgium.com.
  • Net als de afgelopen jaren zal Hiking-site.nl op de beurs informatie geven over winterkamperen en sneeuwschoenwandelen. In Hal 10 kun je onze stand vinden naast de bar, als vanouds met de opvallende gele Eureka! wintertent.
  • Steeds meer Nederlanders kiezen voor een wandelvakantie. Met 15 nationale parken, 100 natuurparken en meer dan 200.000 gemarkeerde wandelroutes is Duitsland de perfecte bestemming voor een actieve vakantie. Het aantal kwaliteitswandelroutes – wandelpaden die aan een strenge keuring onderhevig zijn – neemt elk jaar toe. Een aantal van de regio’s is te vinden op de Fiets en Wandelbeurs. Bezoek het vakantieland Duitsland op 1 en 2 maart in hal 11.D.20 in de Amsterdam RAI. Voorbeeld? In het zonnige zuidwestelijke hoekje van Duitsland ligt het glooiende Saarland met 60 uitstekend bewegwijzerde premiumwandelroutes. Zoals de Saar-Hunsrücksteig van Perl aan de Moezel naar Idar-Oberstein in de Hunsrück; een eersteklas langeafstandsroute door de stilte van de ongerepte natuur. En omdat de Saarlanders echte Feinschmecker zijn, is er altijd wel een lekker restaurantje in de buurt. Met of zonder Michelinster.
  • Zwitserland is themaland op de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdamse RAI. Daarbij o.a. aandacht voor Oost-Zwitserland: Van de glinsterende Bodensee via de glooiende heuvels in het Appenzellerland tot de alpiene regio’s in het Toggenburg, de vakantieregio Heidiland en het Glarnerland, zo ver reikt Oost-Zwitserland. Malbun in het vorstendom Liechtenstein heet vooral gezinnen heel hartelijk welkom. Deze kleine maar fijne wintervakantieplaatsen zullen u inspireren en ze zijn allemaal een reis waard. De Zwisters doen zelf deze droompistetip: Chäserrugg Oostafdaling
  • Noorwegen is te vinden in hal 11, standnummer E.51. De website over de welbekende Pelgrimsroutes in Noorwegen is onlangs vernieuwd. Op de site vind je aanbevolen en georganiseerde wandelingen, een paklijst en ook is er een reisplanner geïntegreerd. Door gebruik te maken van deze reisplanner kun je jouw eigen route creëren. Door een begin- en eindpunt, de bezienswaardigheden, accommodaties en restaurants in te vullen, geniet je in een handomdraai van een onvergetelijke tocht.
  • Samen met haar man Henk Wesselius liep bergbeklimmer Katja Staartjes 2.000 kilometer langs de grens van Nepal, dwars door de Himalaya. Op de Fiets en Wandelbeurs geeft zij een lezing over deze indrukwekkende tocht en presenteert zij haar nieuwe boek: ‘Lopen over de grens’. Het boek komt op 1 maart 2014 uit en is te koop in het Literair Reiscafé op de Fiets en Wandelbeurs.