Legaal wildkamperen tijdens Uit-jeTent

Tijdens het Uit-jeTent weekend kun je van alles ondernemen in de Polder, terwijl je goedkoop kampeert.

Tijdens het Uit-jeTent weekend kun je van alles ondernemen in de Polder, terwijl je goedkoop kampeert.

Het komende Uit-jeTent staat in het teken van Oude legendes en polderinspiratie. Tijdens het weekend mag je legaal wildkamperen en kun je kamperen voor een prikkie. Uit-jeTent is van 22 tot en met 26 mei in de Noordoostpolder. Je kan wakker worden tussen de fruitbomen of op het strand en daarna kun je polderinspiratie op doen in het Waterloopbos of een lichtjestocht op Schokland te wandelen.

Het weekend
Uit-jeTent is meer dan kamperen alleen. Ook voor niet-kampeerders is er namelijk van alles te beleven in de Noordoostpolder. Een golfclinic, weilandsurfen, musea, workshops, fietsen en wandelen langs polderslootjes en streekproducten proeven; je kan kiezen op welke manier ze de bodem van de voormalige Zuiderzee willen verkennen. Nieuw zijn de Polderinspiratieroute en de Lichtjestocht. De Noordoostpolder werd ooit gemaakt door moedige avonturiers, die niet bang waren voor het onbekende. Ze reisden af naar een kaal, vlak en winderig ‘nieuw land’ om een nieuw leven te beginnen. Hun pioniersmentaliteit is nooit verloren gegaan.

Sinaasappelkistje
Je kan tijdens Uit-jeTent van deze bevlogenheid proeven en polderinspiratie opdoen tijdens een speciale route door het Waterloopbos. Enkele aansprekende polderbewoners doen op een sinaasappelkistje midden in het bos hun verhaal. Ook nieuw is de Lichtjestocht op werelderfgoed Schokland, dat rijk is aan mooie verhalen. Eén legende staat centraal tijdens Uit-jeTent: de motketel van Schokland. In een mythische tocht over het zuidelijke deel van Schokland worden de bezoekers vermaakt met muziek, heksenverhalen, een versnapering en lichtjes.

Strippenkaart
Voor een prikkie kamperen op unieke plekken en er op uit om de polder te ontdekken. Dat is waar Uit-jeTent natuurlijk ook om draait. Bezoekers kunnen voor slechts 5 of 10 euro per plaats per nacht overnachten op bijzondere plekken in de Noordoostpolder. Deze speciale tarieven (inclusief toeristenbelasting en voorzieningen) gelden voor de bestaande campings, maar speciaal voor dit evenement zijn er ook unieke, eenmalige kampeerterreinen voor tenten, campers en caravans. Dit jaar is er ook weer de kampeer-strippenkaart voor de liefhebber die elke nacht op een ander plekje in de Noordoostpolder wil staan.

Succes
Uit-jeTent trok in 2013 tijdens de tweede editie ruim 4.750 bezoekers; zij maakten gebruik van de voordelige activiteiten en de ruim 35 unieke kampeermogelijkheden. Het evenement bracht en brengt bedrijfsleven, de toeristische sector, vrijwilligers en natuurorganisaties op een bijzondere manier samen. Kampeerders die zorg nodig hebben kunnen ook zorgeloos genieten door de campingzorg: thuiszorg aan de tent.

Ook op 4 meter onder zeeniveau genieten van de lente? Op de website kan een overnachtingsplek of een van de vele activiteiten worden geboekt, hier vind je ook meer informatie.

Bekijk het filmpje om te zien wat er allemaal te doen is tijdens het Uit-jeTent weekend:

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.