Lego als kunstwerk in Amsterdam

Met veel doorzettingsvermogen zijn er prachtige kunstwerken te maken van Lego.

Met veel doorzettingsvermogen zijn er prachtige kunstwerken te maken van Lego.


Amsterdam EXPO haalt de tentoonstelling The Art Of The Brick naar Nederland. Meer dan zeventig kunstwerken, bestaande uit ruim één miljoen Lego-stenen, zijn vanaf woensdag 28 mei 2014 te zien in Amsterdam. De man achter deze bouwwerken van Lego is de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya. The Art of the Brick werd door CNN uitgeroepen tot ‘één van de tien tentoonstellingen ter wereld die je gezien moet hebben’.

Aan de expositie is een Interactive Zone toegevoegd waar kleine (en grote) bezoekers zelf creatief aan de slag kunnen met de bekende bouwsteentjes. De kaartverkoop voor de expositie start vandaag via www.amsterdamexpo.nl.

De tentoongestelde objecten zijn levensgrote creaties, veelal van menselijke figuren, maar ook het skelet van een T-Rex van zes meter lang, gemaakt van meer dan 80 duizend bouwsteentjes, is onderdeel van de expositie. Daarnaast zijn Sawaya’s interpretaties van bekende kunstwerken te zien, zoals De Denker van Rodin, de Mona Lisa van Da Vinci, de Venus van Milo en Vermeers Meisje met de parel. The Art of the Brick trok wereldwijd al miljoenen bezoekers, onder meer in New York, Los Angeles, Melbourne, Shanghai en Singapore.

Nathan Sawaya (1973), die eerder een succesvolle carrière had als bedrijfsjurist, was op jonge leeftijd al dol op spelen met Lego en hij is nooit gestopt met creëren. ‘Ik gebruik Lego-stenen, omdat ik graag de reactie van mensen zie op kunstwerken die gemaakt zijn van materiaal dat ze kennen. Iedereen kan zich op één of andere manier in die kunstwerken vinden, want ze zijn gemaakt van speelgoed dat veel kinderen hebben. Mijn doel is om dit eenvoudige speelgoed naar een ongeëvenaard niveau te tillen. Ik hou van de rechte hoeken en karakteristieke vormen van de blokjes. Afhankelijk van de afstand en de gezichtshoek bieden deze rechte hoeken en karakteristieke vormen nieuwe perspectieven, zoals vloeiende, gebogen lijnen.’ Aldus Nathan Sawaya.

The Art of the Brick is vanaf woensdag 28 mei 2014 open voor publiek. Amsterdam EXPO bevindt zich aan de Gustav Mahlerlaan 24 in Amsterdam, naast station Amsterdam Zuid. Amsterdam EXPO is iedere dag geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur, op vrijdag tot 21:00 uur. De expositie is slechts enkele maanden in Nederland te zien.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.