Leren surfen in Portugal

Leren surfen in Portugal, waar ook regelmatig kampioenschappen gehouden worden. Foto: Common Creative

Leren surfen in Portugal, waar ook regelmatig kampioenschappen gehouden worden. Foto: Common Creative


Van horen zeggen weten we hoe vreselijk moeilijk het is om te leren surfen en vooral om op die plank te blijven staan in de branding. Als je dat oefent dan is een aangename temperatuur meteen al winst. Portugal is daarom, mede vanwege de goede branding, geen gekke plek om te beginnen.

Ericeira schijnt het Mekka voor surfers in Portugal te zijn. Het hele jaar door zijn er perfecte golven voor beginners. Je kunt kiezen uit meer dan 40 verschillende surfspots en er worden er steeds meer ontdekt. Ericeira is een oud vissersdorpje en ligt slechts 35 kilometer van Lissabon. Als de zon onder gaat, wordt de surfplank verruild voor een lekker biertje in één van de vele bars. In Ericeira houden ze al decennialang van een feestje, want de oudste discotheek van Portugal staat hier, zo schrijft Kilroy, als een van de organisatoren naar deze bestemming. De professionele instructeurs geven je 5 dagen per week 3 uur per dag les op het strand van Sao Juiao.

Ericeira

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.