Mini-woning om van/in te dromen

Leuke fantasie minstens: Zo'n eigen droomhuisje ergens aan een meer...

Leuke fantasie minstens: Zo’n eigen droomhuisje ergens aan een meer…


Dit zijn van die ontwerpen waar ik van hou: Een Scandinavisch idee van ontwerper Jonas Wagell voor een mini-huis, dat je als tweede woning kunt gebruiken in je tuin of – beter nog! – aan je eigen stukje Noors fjord of Zweeds meer. Het Mini-huis-ontwerp begon als een eenvoudige maar verfijnde 15 m² schuur, bedoeld voor een weekendje weg. De platte verpakking en het snelle opzetten, waren belangrijke doelen om hierbij te realiseren.

Mini-droomhuis4

Inmiddels is het concept gegroeid en zijn er huizen beschikbaar in verschillende maten met verschillende plattegronden. Het Mini House 2.0 kent een aantal prefab woningmodellen met verschillende indelingen afhankelijk van de eisen van de gebruiker voor slaapkamers, kamers, woonkamer, berging, keuken , badkamer en sauna etc. De huizen zijn verkrijgbaar in de maten van 30 tot 100 m². Mini House is recentelijk gefuseerd met het Scandinavische merk van ecologische vakantiewoningen: Sommarnöjen.

Minihuis2

Minihuis3