Nieuwe natuurreservaten in Eastern Cape

4x4 trail in Baviaanskloof

4×4 trail in Baviaanskloof


De Eastern Cape in Afrika telt meer dan 40 nationale parken en natuurreservaten. Daarnaast zijn er ook vele kleine Private Game Reserves. In de Oostkaap is het mogelijk om malaria-vrij de beroemde Big 5 en zelfs de Big 7 te bewonderen. Aan deze lijst met Protected Areas zijn nu vier nieuwe gebieden toegevoegd.

Lambasi
De eerste is die op de lijst komt is Lambasi Nature Reserve (8810 hectare). Dit gebied bestaat uit Tsitsa, Tina River Valley en Mzoboshe Horseshoe, onderdeel van de Tsitsa Falls Valley. De locale woongemeenschap is op dit moment nog afhankelijk van diverse liefdadigheidsfondsen, de eigen landbouw productie en het migranten systeem. In toeristisch opzicht heeft het Lambasi Nature Reserve veel te bieden: wandelroutes, mogelijkheden om te klimmen, er is een breed aanbod aan culturele bezienswaardigheden, ecotoerisme is een speerpunt en uiteraard kan men hier de Big 5 bewonderen.

Kleinere reservaten
Daarnaast zal ook een gebied van ca. 717 hectare in Nelson Mandela Bay, dat bestaat uit 310 huizen in vijf dorpjes, een hotel, een verzorgingshuis, een wildlife en opleidingscentrum, een honden uitlaatpark en een trouw- en conferentie centrum, natuurreservaat worden. Het gebied Uniondale het Kromme Rivers Hoogte Nature Reserve (ca. 442 hectare) mag zich straks officieel natuurreservaat noemen en ten slotte zal aan de lijst toegevoegd worden het Baviaanskloof Hartland Nature Reserve, welke ligt in het Willowmore district.

Kijk voor meer informatie op www.visiteasterncape.co.za

Oost-Kaap – Wikipedia

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.