Openlucht filmavonden op Aruba

In het Arikok National Park op Aruba kun je nu films kijken in de openlucht.

In het Arikok National Park op Aruba kun je nu films kijken in de openlucht.

Aruba organiseert filmavonden in Arikok National Park. Je kunt het natuurreservaat op een hele nieuwe manier ontdekken door onder de sterrenhemel films te kijken. Gedurende het hele jaar vindt een keer per maand een filmavond in de openlucht plaats. Tijdens de movie night in het Arikok National Park worden natuurfilms en documentaires getoond. Zo wil de organisatie meer bewustzijn voor het belang van natuur en natuurbescherming creëren.

Over Arikok
Het Arikok National Park is het natuurbeschermingsgebied van Aruba. Het beslaat 18%, 34 km², van het eiland en ligt aan het noordoostelijke deel van Aruba. Arikok bestaat uit ruige heuvels, gevormd door vulkanisch gestolde lava, maar ook uit verschillende baaien te midden van uitgestrekte witte stranden en zandduinen. Arikok is ook de thuisbasis voor verschillende diersoorten, zoals geiten, ezels, konijnen en tropische vogels en reptielen. Met een beetje geluk spot je de zeldzame Arubaanse Shoco, een holenuil en de Cascabel, de Arubaanse ratelslang.

Aandenken originele bewoners
Er zijn ook diverse grotten te bewonderen. Deze zijn voorzien van authentieke tekeningen van Arawak indianen, de oorspronkelijke bewoners van Aruba. De Fontein grot wordt het meest bezocht. In deze grot zijn de Arawak tekeningen nog erg goed te zien. Ook de Guadirikiri grot is erg bekend, vanwege twee kamers waar het zonlicht door de gaten in het dak schijnt. Ook vind je in Arikok verschillende, inactieve goudmijnen van Aruba.

De toegang is voor de movie nights gratis. Je mag je eigen stoelen, bankjes en picknickmanden meenemen, maar je kunt ook tegen betaling een lokaal hapje en drankje nuttigen. De movie nights beginnen om 19:30 uur en eindigen om 21:30 uur. Kijk voor meer informatie en de exacte data van de avonden op de Facebookpagina van het Arikok National Park.