Sex & The Sea in het Maritiem Museum

De tentoonstelling 'Sex and the Sea' gaat over de relaties van zeemannen en vrouwen

De tentoonstelling ‘Sex and the Sea’ gaat over de relaties van zeemannen en vrouwen

Relaties zijn al niet makkelijk, maar als je dan ook nog de helft van de tijd op zee bent wordt het extra lastig. Om meer te weten over relaties op zee is het Maritiem Museum Rotterdam begonnen met de expositie ‘Sex & The Sea’. De makers van de tentoonstelling Greenaway en Boddeke spraken met tientallen zeemannen en –vrouwen over het hebben of krijgen van een relatie.

De expositie
Uit hun verhalen bleek dat het heel vaak helemaal niet eenvoudig is. Je bent vaak maanden van huis, je collega’s aan boord zijn voor die periode je enige vrienden en familie, het contact met thuis is lastig door het gebrek aan internet op zee en op zoek naar vertier in verre havens kom je een heleboel verleidingen tegen. Hierdoor raak je steeds meer vervreemd van je wereldje thuis en is het lastig een hechte band op te bouwen. Maar een relatie met een zeeman of havenheld is ook een avontuur. Niet alleen is het leven samen nooit saai en heb je veel vrijheid voor je eigen dingen, ook kun je misschien samen tijdelijk in het buitenland gaan wonen.

Valentijnsdag evenement
Het Valentijn-dating-event ‘Zeeman zoekt vrouw’ in het Maritiem Museum Rotterdam hoort bij de tentoonstelling en is bedoeld voor mannen en vrouwen (hetero of homo) die werken in de haven of op zee en op zoek zijn naar een vriend(in) én voor iedereen die wel eens wil daten met iemand uit de maritieme sector. Al meer dan zestig geïnteresseerde (oud)zeelieden en singles meldden zich aan, zowel mannen als vrouwen.

De tentoonstelling is nog te zien tot 19 december 2014. Voor meer informatie over de tentoonstelling of het Valentijnsevenement ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.