Stripfanaten verzamelen in Gorinchem

De poster van de Stripdagen 2014.

De poster van de Stripdagen 2014.


Ze zijn weer in aantocht: De jaarlijkse stripdagen in Gorinchem. Als extraatje is er ditmaal een expositie van werk van tekenaar Mars Gremmen. Die is van 1 tot en met 28 maart te bekijken bij Boekhandel Cursief/Galerie de Etage, Kruisstraat 4, 4201 GE Gorinchem. De Stripdagen 2014 zijn op op 8 en 9 maart in de Evenementenhal in Gorinchem.

Om de publicatie van zijn nieuwe stripboek ‘Ze is van mij!’ luister bij te zetten scheurde tekenaar Mars Gremmen de mooiste pagina’s die hij de afgelopen jaren heeft gemaakt uit zijn schetsboeken. Daarnaast verzamelde hij zijn recent virtuoos vol gekrabbelde memokubusblaadjes en lijstte hij alles in, nog aangevuld met wat schilderdoekjes, voor de expositie: ‘Mars Gremmen had nog wat liggen’, in Galerie de Etage in Gorinchem.

Sommige tekeningen lijken te zijn gemaakt door een veertienjarig meisje, andere door een psychiatrisch patiënt, weer andere door een ongeschoren man van vijfenveertig. Wat ze met elkaar verbindt is het tekenplezier dat ervan af spat. Het veelal zittend voor de televisie, direct in inkt getekende werk, toont een grote liefde voor de lijn en lijkt ongefilterd, rechtstreeks uit het hoofd van Mars op papier te zijn gezet.

Zolang de voorraad strekt krijgt elke bezoeker ter herinnering een gratis ansichtkaart van Mars Gremmen die speciaal voor De Stripdagen is gemaakt in een oplage van slechts 500 exemplaren. Op de site van het Stripschap is het programma van de twee dagen als pdf-bestand te downloaden.