Techniek-weken bij Aviodrome

Een zoekopdracht op Aviodrome.

Een zoekopdracht op Aviodrome.


Handig om zo’n activiteit achter de hand te hebben in de voorjaarsvakantie: Aviodrome houdt van 27 februari t/m 2 maart en van 6 t/m 9 maart 2014 de ‘Week van de techniek’. Tijdens de ‘Week van de techniek’ zijn er twee weekenden waarbij bezoekers achter alle technische zaken van lucht- en ruimtevaart komen. Ook de overeenkomsten en verschillen tussen ruimte- en luchtvaart zullen centraal staan. De ‘Week van de techniek’ is in het bijzonder interessant voor kinderen en leerlingen uit de (luchtvaart)techniek.

Onderwerpen
Onderwerpen als luchtdruk, vleugels, propellers, besturing en luchtweerstand worden uitgelegd aan de hand van diverse leuke proefjes. Daarnaast wordt de technische kant van de ruimtevaart toegelicht. Door middel van foto’s uit de ruimte worden thema’s als massa, zwaartekracht, temperatuur, straling, energie en radiogolven verduidelijkt.

Activiteiten
Bezoekers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende proefjes die te maken hebben met bovengenoemde onderwerpen. Tenslotte kunnen zij tijdens de technische rondleiding e proefjes die zij gedaan hebben nog eens bekijken bij echte vliegtuigen en motoren. Aviodrome is tijdens de ‘Week van de techniek’ geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De activiteiten beginnen om 11.00 uur.