Vakantie-ideeën voor Franse Ardennen

Tijdens een vakantie in de Franse Ardennen kun je een wandeling ondernemen met ezels.

Tijdens een vakantie in de Franse Ardennen kun je een wandeling ondernemen met ezels.

De zomervakantie mag dan nog erg ver weg zijn, veel mensen zijn hun vakantie al aan het voorbereiden. Dit is dan ook een deel van het plezier. Als je erover nadenkt om naar de Franse Ardennen te gaan hebben we hieronder wat tips voor je. Zo kun je wandelen met een ezel, slapen als adel en een herdenking van de Eerste Wereldoorlog bijwonen.

Wandelen met een ezel
Leuk voor gezinnen met kinderen: tijdens je vakantie een paar uurtjes of een dag op stap met een ezel. Je kan kiezen uit verschillende ezeltochten van 1½ uur tot een dag. Uiteraard kun je ook meerdere dagen op pad met een ezel. De ezel kan niet alleen de bagage vervoeren maar ook de kinderen dragen als die moe beginnen te worden van het wandelen. Locatie van Un Âne en Ardennes is Vaux-Villaine, je kunt er ook overnachten in een chalet aan de rand van een bos bij een rivier. Voor meer informatie ga je naar de website.

Slapen als een vorst
Even terug naar de eeuw van de Verlichting? Eigenaar Jean-Francois Monteil en zijn partner Elisabeth werken al ruim 20 jaar aan de restauratie van het kasteeltje Château de Montaubois in Signy-l’Abbaye op zo’n 25 km van Charleville-Mezières. De chambres d’hôte biedt vijf mooie 18e-eeuwse stijlkamers die niet zouden misstaan in een kostuumdrama. De gastenkamers hebben namen als Pompadour, Diane, Marie- Antoinette, Josephine en Suite du Barry. Voor meer informatie ga je naar de website.

Herdenking Eerste Wereldoorlog
De Franse Ardennen was de enige regio die vier jaar bezet was tijdens de Eerste Wereldoorlog. In verschillende plaatsen wordt dit jaar deze bloedige oorlog herdacht waaronder een tentoonstelling in Vitrine des Ardennes in Charleville-Mezieres met foto’s, krantenknipsels en andere voorwerpen. Ook het plaatsje Haybes-la-Jolie – in de Eerste Wereldoorlog  in drie dagen totaal verwoest door de Duitsers – organiseert in augustus verschillende herdenkingsactiviteiten, waaronder 1, 2 en 3 augustus een nabootsing van de gevechten en een grote herdenkingsdag op 24 augustus. Ga voor meer informatie naar de website of download de Engelstalige ‘The Ardennes, battlefields and memorial’ folder.

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.