Vliegen naar je wintersportbestemming

Steeds meer mensen vliegen naar hun wintersportbestemming volgens Transavia.

Steeds meer mensen vliegen naar hun wintersportbestemming volgens Transavia.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met het vliegtuig naar hun wintersportbestemming te gaan. Dit komt omdat mensen vaker korter op vakantie gaan en dan alle vakantietijd willen benutten. Daar hoort een lange autoreis niet bij. Vaak wordt bij een tweede korte vakantie, bijvoorbeeld met vrienden, voor het vliegtuig gekozen. Daarnaast wordt het steeds makkelijker om je ski-uitrusting mee te nemen in het vliegtuig. Amsterdam blijft de favoriete  luchthaven van sneeuwliefhebbers, toch is het vertrek vanuit regionale vliegvelden in Rotterdam, Eindhoven en Groningen steeds geliefder.

De wintersportvakantie moet vooral gezellig zijn
Nederlanders gaan het meest met hun familie op wintersportvakantie (39%), zo blijkt uit recent onderzoek van Peil.nl, onder 549 wintersporters, in opdracht van Transavia. Desondanks reizen steeds meer mensen met vrienden naar de sneeuw (19%) evenals alleen met de partner (19%). Gezelligheid staat tijdens de vakantie voorop. Driekwart geeft aan dat gezelligheid het wintersportgevoel onderstreept, gevolgd door actief en sportief bezig zijn (68%). Ruim een kwart van de Nederlanders vind het ook belangrijk om tijdens de wintersport even het hoofd helemaal leeg te maken.

Oostenrijk onverminderd populair
Genève wordt steeds vaker geboekt bij de Transavia. Het aantal boekingen steeg met 83% ten opzichte van vorig jaar. De stad is namelijk de aanvlieghaven voor skigebieden in zowel Frankrijk als Zwitserland. Desondanks razen Nederlanders toch het liefst van de Oostenrijkse skipiste af. Innsbruck en Salzburg blijven favoriet. Het gemiddelde budget voor de wintersportvakantie staat op ongeveer 1000 euro per persoon. Dit geldt voor zowel mannen (39%) als vrouwen (39%). Bij Transavia boek je vanaf 70 euro een ticket naar een wintersportbestemming.

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.