Voel je even Highlander

Acteurs tonen het leven in Auchindrain.

Acteurs tonen het leven in Auchindrain.


Auchindrain, deze plaats is uniek in Schotland. Auchindrain (uitspreken als Aach-andryen, het woord komt van het Keltische Achadh an Droighinn, wat doornvelden betekent) is een kleine nederzetting die bezoekers kennis laat maken met het leven van de Highlanders. De periode van 1533, datum waarop ze zich vestigden in Auchindrain, tot 1963, het jaar waarin ze de nederzetting verlieten, staat centraal. De huizen, schuren en stallingen, gelegen op 9 hectare in een ongerept gebied van het graafschap Argyll, verkeren nog steeds in de staat waarin ze in de jaren zestig van de vorige eeuw verlaten werden. Bezoekers kunnen ronddolen in de 20 gebouwen waar ambachtslui, wevers, schoenmakers en metsers leefden met hun gezin. Meer informatie: www.auchindrain.org.uk

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.