Wat is dat? Een tent in je voorband!

De tentfiets.

De tentfiets.


Als uitvinder en ontwerper moet je natuurlijk altijd bezig zijn. Nieuwe dingen bedenken. Veel van die gedachtenspinsels belanden direct bij het afval. Anderen halen het nog tot het prototype en verdwijnen vervolgens in een kelder. Dat laatste gebeurt waarschijnlijk ook met dit idee van de ontwerpers Pei-Chun Chen, Chung-Jung Wu en Li-Fu Chen. Het leek hen wel handig om in de voorband van een fiets een opvouwbare tent te plaatsen. Kom je moe aan op de camping, kun je zo onder je eigen afdakje gaan liggen. Ook handig onderweg als het heftig gaat regenen. De belangrijkste motivatie om de tent op die plek onder te brengen blijkt (en niet gewoon in een pakketje op de fietsendrager) te zijn dat het geheel zo gestroomlijnder blijft en de fietser zo min mogelijk hindert.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.