Wat doen in weekend 1 en 2 maart?

In heel Europa wordt dit weekend en de dagen daarna het carnaval gevierd. Foto: Sander Lindenburg

In heel Europa wordt dit weekend en de dagen daarna het carnaval gevierd. Foto: Sander Lindenburg


Carnaval markeert ook het begin van het voorjaar. Het is dan ook geen wonder dat naast verkleedtochten er ook een lammetjesdag gehouden wordt. Hierbij onze top 15 voor het weekend van 1 en 2 maart 2014:

 1. Het is het carnavalsweekend. Op een groot aantal plaatsen kun je kijken naar carnavalsoptochten, zoals hier in Amersfoort.
 2. De natuurgidsen van IVN regio Leiden houden een strandexcursie; verzamelen even voor 10.00 uur op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods.
 3. Museum Flehite in Amersfoort is na herstelwerkzaamheden weer normaal geopend.
 4. Het ArtiZaan Roots Festival in Zaandam met vijf Nederlandse acts.
 5. In Kasteel De Wittenburg in Wassenaar wordt de Crazy Ladies Day gehouden met stands over de trends op o.a. beauty, lifestyle en culinair gebied.
 6. Het is lammetjesdag in Wageningen, waarbij je kunt kijken bij een kudde van 250 lammetjes.
 7. Mineralen-en Fossielenbeurs in het World Forum in Den Haag.
 8. De start van de HISWA Amsterdam Boat Show wordt op sportieve wijze ingeluid. Op zondag 2 maart laten naar verwachting ruim 200 deelnemers zich met een SUP-board van hun beste kant zien in de grachten van Amsterdam. Hiermee wordt een Nederlands record gevestigd.
 9. In de Gorinchemse evenementenhal wordt zondag 2 maart een Mega Snuffelmarkt gehouden waar bijna 400 kramen worden opgesteld.
 10. In het eerste weekend van maart wordt in Museum RockArt in Hoek van Holland wordt de expositie “It’s Elvis Time” afgesloten. Het is de laatste kans om te kijken bij de uitgebreide expositie over het leven van Elvis Presley die de afgelopen vijf maanden door vele bezoekers uit binnen- en buitenland is bezocht.
 11. AV Hanzesport begint zondag 2 maart het nieuwe seizoen met de Achtkastelenloop. Het is de 27ste keer dat deze wedstrijd- en recreatieloop op het programma staat. Afstanden over 10, 21,1 en 30 kilometer voeren de deelnemers over een snel parcours door de bosrijke omgeving van de acht kastelen rond Vorden.
 12. In het Groninger museum opent een expositie over de geschiedenis van 400 jaar studentenstad Groningen aan de hand van voorwerpen, foto’s en filmbeelden, met speciale aandacht voor maskeraden (1836-1914).
 13. In het Sportmuseum in het Olympisch stadion in Amsterdam opent Sjoukje Dijkstra een eregalerij. Zij doet dat met de overhandiging van haar gouden medaille uit 1964 aan de Olympic Experience.
 14. De medaille wordt opgenomen in expositie ‘Van Sjoukje tot Nicolien – vijftig jaar Nederlands wintergoud’
 15. In Amsterdam is dit weekend de fiets- en wandelbeurs.