Wat doen in weekend 8 en 9 februari?

Foto's van Robin Utrecht van het koninklijk huis zijn te zien in Museum IJsselstein. Foto: www.royalsbyrobin.com

Foto’s van Robin Utrecht van het koninklijk huis zijn te zien in Museum IJsselstein. Foto: www.royalsbyrobin.com


Op het gebied van kunst en cultuur is er veel te beleven het komend weekend, maar je kunt ook wandelen met je hond in Drenthe of jezelf een historische radio aanschaffen in Rotterdam. Hier onze top 12 voor het weekend van 8 en 9 februari 2014.

 1. In samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) organiseert Museum Catharijneconvent de tentoonstelling Thuis in de Bijbel.
 2. In Boijmans Van Beuningen in Rotterdam is de expositie “Brancusi, Rosso, Man Ray – Framing Sculpture” te zien.
 3. In Museum IJsselstein opent de expositie ‘Máxima en Alex bij MIJ’, een tentoonstelling van de al 10-jarige relatie tussen fotograaf Robin Utrecht en de Oranjes.
 4. Nel Kars viert dit theaterseizoen haar 50 jarig solo-toneel jubileum met het toneelstuk Buigen Voor
 5. Oranje. Op zondagmiddag 9 februari 2014 vindt in Theater Diligentia in Den Haag een speciale jubileumvoorstelling plaats.
 6. Rijksmuseum Twenthe presenteert vanaf 9 februari de nieuwe tentoonstelling Maria Blaisse. The Emergence of Form. Vormgever en beeldend kunstenaar Maria Blaisse vervult al veertig jaar een vooraanstaande rol in de Nederlandse designwereld.
 7. In de Central Studios in Utrecht wordt het dansfeest Winterkriebels gehouden.
 8. Voor de negende achtereenvolgende keer vindt op zaterdag 8 februari het jaarlijkse Hattemse Huiskamer Filmfestival plaats. De films en de huiskamers waar de films vertoond worden blijven zoals altijd tot het laatste moment een verrassing.
 9. Humberto Tan, presentator van het programma RTL Late Night, bracht Jan Schutrups op het idee om een Dog Walk te organiseren. Op zaterdag 8 februari is de eerste editie van de Jumper Schutrups Dog Walk. De deelnemers kunnen kiezen uit wandelingen van vijf en tien kilometer.
 10. Op zondag 9 februari houdt het IVN, afdeling Woerden, een wintervogelwandeling door het natuurgebied Willeskop bij Montfoort.
 11. Almere Centrum staat in het teken van de liefde. Dit weekend kun je er trouwen voor één dag in een speciale ‘Las Vegas trouwkapel’. De ceremonies zijn gratis en duren 5 tot 15 minuten. De huwelijken zijn natuurlijk niet rechtsgeldig, maar zijn volgens de organisatie wel een leuke herinnering.
 12. Het Rotterdams Radio Museum gaat verhuizen en daarom is er een uitverkoop van het depot.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.