Westerbork nu Europees erfgoed

Westerbork, misschien niet het leukste dagje weg in Nederland voor met je kinderen, maar wel zeer leerzaam. Foto: Sander Lindenburg

Westerbork, misschien niet het leukste dagje weg in Nederland voor met je kinderen, maar wel zeer leerzaam.Foto: Sander Lindenburg


Kamp Westerbork wordt Europees Erfgoed. Dat heeft de Europese Commissie besloten. Het is voor het eerst dat historische locaties in Europa een zogenoemd Europees Erfgoedlabel krijgen. Naast het Herinneringscentrum Kamp Westerbork komen ook het Vredespaleis (Den Haag), The Great Guild Hall (Tallinn, Estland) en The archaeological site of Carnuntum (Petronell-Carnuntum, Oostenrijk) op de nieuwe lijst met Europees erfgoed. Het erfgoedlabel wordt op 8 april in Brussel uitgereikt.

Het Europees Erfgoedlabel (European Heritage Label) is een initiatief van de Europese Unie. Hiermee worden locaties uitgelicht die een sleutelrol hebben gespeeld in Europa en de totstandkoming van de Europese Unie.
Het Europees Erfgoedlabel geeft een beeld van de gezamenlijke geschiedenis van Europa en wil hiermee bijdragen aan de overbrugging van de kloof tussen de Europese Unie en haar burgers. Locaties voorzien van het Europees Erfgoedlabel zijn ‘plaatsen van herinnering’ die met hun educatieve activiteiten het bewustzijn bij jongeren vergroten.

Kamp Westerbork

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.