Wintersport in Polen


D’r staat de wereld aan video’s op YouTube, maar om ook echt het materiaal te vinden dat de moeite waard is is nog niet simpel. Een artikel in de Telegraaf was aanleiding om eens op zoek te gaan naar video’s over de ski-mogelijkheden in Polen, want die blijken er volgens het verhaal volop te zijn. Daarbij kwam bijgaande video van Zieleniec boven. Niet een superfilm, maar wel eentje die je een idee geeft van de mogelijkheden van het gebied. En je zou dus kunnen overwegen dat je niet 9 tot 10 uur richting Oostenrijk rijdt, maar een keertje oostwaarts gaat.

De bekendste skidorpen in Neder-Silezië, allemaal nabij de Tsjechische grens, zijn Zieleniec, Karpacz en Szklarska Poreba. Ze staan bekend om de zachte bergen en grote aantal blauwe, overzichtelijke pistes – ideaal voor beginners of families. Karpacz heeft de minste skikilometers, maar biedt veel voor de allerkleinsten.
Szklarska Poreba beschikt o.a. over een afdaling van 4444 meter en is een ideale uitvalsbasis voor crosscountryskiërs, zo schrijft de krant.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.