Zin in een praktijkdag reisfotografie?

Vakantie in Italië. Foto: Sander Lindenburg

Vakantie in Italië. Foto: Sander Lindenburg


Er zijn mensen die denken dat doordat fotograferen simpeler is geworden (digitaal en meer pixels) iedereen goede foto’s kan maken. Dat is natuurlijk onzin, want sinds er in elke mobiele telefoon een camera zit is ook de hoeveelheid bagger die we aan foto’s over ons uitgestort krijgen alleen maar enorm toegenomen. Voor fotografie zul je echt enige aanleg (oog) moeten hebben. Wie van zichzelf vindt (en dat wordt bevestigd door publiek waarmee je geen familieband hebt) dat hij of zij al aardig op de goede weg is als het gaat om vakantiefotografie, die zou kunnen overwegen een cursus te volgen om dat creatieve vermogen te verbeteren.

Onlangs stuitte de redactie van Elkedagvakantie.nl bij toeval op een cursus reisfotografie, die aangeboden wordt door Han Snek. Voor 99 euro krijg je 6 uur praktijkles in Amsterdam. Over de cursus schrijft hij zelf: Al wandelend door de stad oefenen we aan de hand van vijf genres:
– spontane portretten,
– lokale attracties zoals markten, kerktorens en bekende gebouwen,
– het dagelijks leven,
– stadsgezichten en
– kleurrijke details.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.