Zoen-kans belangrijke optie jongerenreis

Zijn hier nog leuke jongens?

Zijn hier nog leuke jongens?


Voor veel jongeren is de aanwezigheid van het andere geslacht de belangrijkste reden om te kiezen voor een vakantiebestemming. De website Jongerenreis.com deed onderzoek onder ruim 500 jongeren naar de belangrijkste factoren voor het kiezen van een vakantiebestemming. Opvallend is dat vooral de jongens, zo’n 23 procent, aangeven dat ze vanwege het andere geslacht kiezen voor een bestemming. Een veel gehoord antwoord is dan ook; “er wordt gezegd over die bestemming dat daar veel vrouwen zijn”. Verder is de prijs van de vakantie en de aanwezigheid van een strand een veel gehoord argument. Voor de meiden is het weer, met 18 procent, en de kwaliteit van de accommodatie, met 13 procent, veel belangrijker.

De website komt tot de volgende top 10:

  1. Aanwezigheid andere geslacht
  2. Kosten van de vakantie
  3. Aanwezigheid van strand / zee / meer
  4. Activiteiten en evenementen ter plaatse
  5. Het weer op de bestemming
  6. Ligging en kwaliteit van accommodaties
  7. Prijs van alcohol op de bestemming
  8. Aantal uitgaansgelegenheden op de bestemming
  9. Prijs van eten op de bestemming
  10. Bezienswaardigheden

Arne Bos, oprichter van de website, verklaart: “We zien ook dat een groot aantal jongeren het belangrijk vindt om ter plekke activiteiten te kunnen ondernemen. Dit gaat overigens veel verder dan de standaard strandactiviteiten en excursies. Denk hierbij aan vakanties waar je surfcursussen kan volgen. Verder zien we dat veel bestemmingen jongeren proberen te trekken met optredens van bekende artiesten”. De website ontdekte tot slot dat de jongeren aangeven dat de reisduur niet van belang is in de keuze voor een vakantiebestemming. Dit is opvallend omdat een busreis naar een van de populaire jongerenbestemmingen wel tot 12 uur of langer kan duren.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.