Airbnb gaat diensten uitbreiden

Bij Airbnb kun je je eigen huis verhuren of een huis van iemand anders huren, zo kun je in een andere stad verblijven zonder naar een hotel te gaan.

De website Airbnb wil in de toekomst meer dan alleen accomodaties aanbieden.


Airbnb wil in de toekomst zijn diensten gaan uitbreiden meldt Emerce. Op dit moment kun je op de website en app kamers vinden die mensen verhuren op je vakantiebestemming, zodat je niet in een hotel hoeft te verblijven. Maar medeoprichter van CTO Nathan Blecharczyk heeft gezegd dat ze meer willen aanbieden dan alleen accomodaties. Het bedrijf wil reizigers nog meer gaan begeleiden tijdens hun reis.

App
Zo gaat de app je in de toekomst vertellen welke restaurants er in de buurt zijn en hoe je het beste met het openbaar vervoer kan reizen. Daarnaast denken ze er ook over na om stedengidsen toe te voegen aan hun diensten. Airbnb wil reizigers in de toekomst voorzien van vervoer van en naar het vliegveld, maar daar moet je dan natuurlijk wel voor betalen. De app wordt nu alleen nog gebruikt om accomodaties te vinden of om te communiceren met verhuurders.

Samenwerken
Het is nog niet duidelijk of ze deze diensten zelf aan gaan bieden of dat ze gaan samenwerken met bedrijven die dit soort diensten al aanbieden zoals Uber, Hailo of GrubHub. Toch lijkt het er wel op dat ze gaan samenwerken. “Er zijn veel nieuwe dienstverleners die aansluiten bij ons concept”, vertelde Blecharcz. “We geloven zeer zeker in een ecosysteem.”

0