Alternatief Koningsdag Programma 2014

Koningsdag 2014
Op 26 april 2014 wordt voor het eerst Koningsdag gevierd. Het ligt voor de hand dat de gebruikelijke kinderspelen, koekhappen en vrijmarkt gehandhaafd blijven. Wie daar – net als vroeger met Koningin Beatrix nog aan het roer – geen zin in heeft, die heeft nu nog een kleine maand om naar alternatieven te zoeken. Om zo zelf een feestelijk weekend te beleven. Als hulp bij de planning hierbij 10 tips als alternatief Koningsdag Programma.

  1. Waarom niet een dagje naar het strand? Bij Scheveningen kun je dan de trieste restanten van De Pier bekijken en meteen Bliss, de nieuwste en grootste strandtent van Nederland, aandoen.
  2. Terwijl half Nederland staat te handelen aan de grachten van Amsterdam moet het haast wel een stuk rustiger zijn in de Efteling. Daar is vanaf 1 april onder andere een nieuwe watershow te zien.
  3. Om dan in pretpark-sferen te blijven: Ponypark Slagharen doet vanaf dit seizoen zijn naam weer eer aan en biedt kinderen de mogelijkheid pony te rijden.
  4. Je kunt natuurlijk ook op de fiets stappen en het hoge noorden verkennen. Vanaf begin april is er een nieuwe fietsroute in Groningen, die via een app te volgen is.
  5. Nederland groeit nog steeds. Neem Futureland nabij Rotterdam, daar is de nieuwste uitbreiding van ons land te zien, plus een aantal bijzondere oude vondsten.
  6. Of ben je meer een dierenvriend? Dan zou je naar Dierenpark Emmen kunnen gaan, daar hebben ze sinds vorige maand een nieuwe bewoner: Er is een giraffe geboren.
  7. Paleis ’t Loo bij Apeldoorn wil ook vaste bezoekers verrassen en toont dit seizoen depotstukken die nog nooit vertoond zijn.
  8. Tulpen, klompen en molens – daar staan we om bekend in het buitenland. En al die elementen komen samen in de Keukenhof. Slenter er eens samen met Amerikanen, Japanners en meer buitenlanders langs.
  9. GeoFort bij Nieuwe Steeg maakt het mogelijk om op een speelse manier kennis te maken met geografie en…ze hebben er een vleermuisspeurtuin.
  10. Heb je de Titanic Expo in Amsterdam al gezien? Dat is echt een aanrader en nog tot 11 mei geopend, dus misschien is deze Koningsdag wel het beste moment om nog te gaan.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.