Aruba viert carnaval voor 60e keer

Carnaval dit weekend op Aruba. Het onderstreept de slogan van 'one happy island'

Carnaval dit weekend op Aruba. Het onderstreept de slogan van ‘one happy island’


Aruba staat deze dagen volledig in het teken van het 60-jarig jubileum van carnaval. Negen weken lang hebben de Arubanen naar dit moment toegeleefd. Het hoogtepunt van deze spectaculaire viering was de ‘Grande Parade’ die dit weekend in Oranjestad plaatsvond. Traditiegetrouw ging dat gepaard met prachtige praalwagens, felgekleurde kostuums vol veren en diamantjes en een uitzinnige, dansende menigte die op de maat van de opzwepende muziek een onvervalst ‘One Happy’ carnaval meemaakte.

Elk jaar begint de ‘Grand Carnival Parade’ in de oudste stad van Aruba, San Nicolas, om 04:00 uur ’s ochtends met de bekende Jouvert Morning, een combinatie van een pyjamafeest en een jump-up die tot in de late uurtjes doorgaat. Van oudsher begon deze parade extra vroeg om medewerkers van de nabijgelegen olieraffinaderij mee te laten feesten nadat zij ’s nachts gewerkt hadden. Later die dag vindt de grote parade in Oranjestad plaats. Het is de grootste en langste parade met de meeste toeschouwers en deelnemers. Deze parades in San Nicolas en Oranjestad zijn zo lang, dat delen van de stad afgesloten moeten worden. Het carnaval op Aruba geldt als een van de grootste vieringen in het Cariben.