België krijgt Smurfenland

De smurfen onderweg naar Bobbejaanland.

De smurfen onderweg naar Bobbejaanland.


België krijgt zijn eigen Smurfenland. Het wordt een enclave in Bobbejaanland. Dat pretpark mag zich vanaf dit seizoen als enige Belgisch outdoor- pretpark de thuishaven van de Smurfen noemen. Peyo’s blauwe vrienden krijgen een permanent plaatsje in het park, waar bezoekers hen live aan het werk kunnen zien.

Roland Kleve, algemeen directeur van Bobbejaanland: “Na enkele vruchtbare gesprekken met Peyo’s familie kwamen we tot de conclusie dat een samenwerking voor beide partijen een goede zaak zou zijn. De Smurfen krijgen op deze manier een vaste ontmoetingsplaats voor hun Belgische –en internationale- fans en Bobbejaanland krijgt de eer en het genoegen om deze plek als enige outdoorpretpark in België aan te bieden.Twee namen van Belgische bodem die de handen in elkaar slaan: een perfecte match!”

De komst van de Smurfen naar Bobbejaanland sluit naadloos aan bij de andere attracties van ’t Plezantste Land, waar show en entertainment centraal staan. Zo zullen de blauwe figuren het komende seizoen elke dag aanwezig zijn voor ‘meet & greets’ met de bezoekers, interactieve shows op het podium en zullen ze tijd maken voor foto’s met de fans.
“We willen toch benadrukken dat er niet zal geraakt worden aan de geest die Bobbejaan Schoepen aan het pretpark gaf: we blijven Bobbejaanland, het is niet de bedoeling Smurfenland te worden. We verwelkomen onze Smurfvrienden met open armen en zullen hen een mooie thuisbasis geven, helemaal in hun eigen blauwe stijl”, voegt Roland Kleve nog toe.

Tot 2002 bestond in Noord-Frankrijk Walibi Schtroumpf, dat ook aan de Smurfen gewijd was.