Breng je reizen in kaart

De oude wereldkaart kan je vervangen door een digitale versie, die ook je travel score berekend.[/caption]Als je veel reist wil je op een gegeven moment in kaart brengen waar je allemaal geweest bent. Op deze manier kun je niet alleen je voormalige reizen bekijken, je kunt ook zien welke landen, steden en culturen je nog niet gezien hebt. Met Travels score’s Mappable komen al je reizen op een interactieve wereldkaart. Ze hebben het idee van de ouderwetse kaart in de woonkamer, waarmee je iedereen kon laten zien waar je geweest was. Mappable is geboren uit het gebrek van een digitale variant van de ouderwetse wereldkaart, waar je zelf je eigen reizen op kan zetten.

Travelscore
Het idee achter de kaart is vrij simpel. De kaart verdeeld de aarde in blokken van 2 bij 2 graden. Je kan vervolgens de blokken die je bezocht hebben selecteren. Vervolgens wordt je travelscore berekend. Dit is een optelsom van de volgende: Hoeveel van de 197 landen heb je bezocht, het deel van de wereldbevolking dat er woont en het deel van het aardeoppervlakte dat in het blok ligt. Het is geen vaste wetenschap, maar het is een manier om te meten hoeveel van de wereld je gezien hebt.

Om je eigen kaart te maken ga je naar de website.

Breng je reizen in kaart 9