Buitenspelen in Stubai

Je kan ook met je kinderen zomervakantie vieren in Stubai.

Je kan ook met je kinderen zomervakantie vieren in Stubai.

Stubai in Oostenrijk staat al bekend als wintersportplaats, maar wat veel mensen niet weten is dat er ook in de zomer genoeg te doen is. Het bergdal in Zuid-Tirol is een geschikte vakantiebestemming voor de hele familie. Om kinderen tussen de 4 en 15 jaar oud maximaal te laten genieten van de omgeving vol groene weiden, bossen en heldere rivieren, heeft Stubai een speciale Zomer Club opgericht. Jonge kinderen kunnen in dit dal spannende avonturen beleven met Zenzi de babyberggeit. De oudere kinderen kunnen zich uitleven tijdens het rodelen en wildwaterraften.

Zenzi & Toni
Het Stubaital is een vakantiegebied, waar restaurants, hotels en appartementen rekening houden met zowel ouders als jonge bezoekers. De BIG Familiy Stubai Zomer Club maakt het completer, met een uitgebreid programma voor kinderen vanaf 4 jaar. Inspiratie is geitje Zenzi, die op haar ontdekkingsreis door berghert Toni en de kinderen wordt begeleid. Dat gebeurt tijdens leerzame uitstapjes in de natuur, bij het knuffelen van geitjes op de kinderboerderij en met de fakkeltocht ’s avonds. Kinderen kunnen worden gebracht of worden afgeleverd bij een verzamelpunt, waar ze onder begeleiding naar de Zomer Club gaan.

Van mountainbiken tot bergbeklimmen
Ook wie (een dagje) niet naar de Zomer Club gaat hoeft zich niet te vervelen: de zomerrodelbaan is weer geopend, er is ruime keuze uit binnen- en buitenzwembaden en het Stubaital staat vol speelplaatsen voor kinderen. Aan de wandel tussen de berggeitjes – Zenzi in het echt – of je een kasteelheer wanen in Schloss Ambras kan ook. Ga met het hele gezin een dagje naar Innsbruck, een historische stad aan de rivier. Oudere kids kunnen raften in de Tiroolse bergrivieren, mountainbiken, bergbeklimmen op het slackline parcours of boogschieten.

Voor het hele gezin
Gezinnen krijgen deze zomer een voordeel met de BIG Familiy Stubai Zomer Card, een clubcard die gratis toegang geeft tot onder andere zwembaden, het vogelpark en de liften. De BIG Family Stubai Zomer Club is van maandag tot vrijdag geopend tussen 23 juni en 5 september en 29 september en 24 oktober.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.