Center Parcs doet lichten uit tijdens Earth Hour

Center Parcs doet mee aan Eart Hour en zet een uur lang alle lichten uit.

Center Parcs doet mee aan Eart Hour en zet een uur lang alle lichten uit.

Voor de achtste keer gaan over de hele wereld de lichten voor een uur uit tijdens Earth Hour. Deze door het Wereld Natuur Fonds in gang gezette beweging staat ieder jaar bewust stil bij de aarde de lichten te doven. In Nederland neemt ook dit jaar Center Parcs weer deel door in alle parken de lampen in de cottages te vervangen door kaarsjes. Daarnaast houden ze in twee parken speurtochten en in alle parken een Kids Parade.

Stilstaan bij de aarde
Bij aankomst op de Nederlandse Center Parcs parken krijgen alle gasten bij aankomst waxinelichtjes en een brief waarin wordt gevraagd tussen 20:30 en 21:30 uur de lichten in de cottages uit te doen en de kaarsjes aan te steken. Op alle parken wordt bovendien een Kids Parade georganiseerd. Tijdens deze optocht komen de kleine gasten direct in aanraking met EARTH HOUR en leren ze hoe belangrijk het behoud van de aarde voor ons is. In de parken Het Heijderbos en De Vossemeren worden tevens spannende speurtochten in het donker georganiseerd in de Jungle Dome en de Discovery Bay.

Wereldwijd bewustzijn
De eerste editie van EARTH HOUR vond plaats in 2007 in Sydney, Australië. Vandaag de dag wordt de actie gesteund door meer dan 7000 steden in 152 landen. De snelgroeiende beweging wil dat particulieren, bedrijven en gemeenten zich bewust worden van de kwetsbaarheid van de aarde door het steeds hogere energieverbruik dat een bedreiging vormt voor onze planeet.

Meer informatie over EARTH HOUR is te vinden op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.