De Berenkuil krijgt interactief speeltoestel

Camping de Berenkuil krijgt een nieuw speeltoestel, met eigen app.

Camping de Berenkuil krijgt een nieuw speeltoestel, met eigen app.

Kindercamping De Berenkuil komt met iets nieuws wat nog niet te zien is op andere Nederlandse campings. De camping in het Drentse Grolloo plaatst deze maand een nieuw speeltoestel. Dit speeltoestel is ontworpen door het bedrijf Kompan en gebaseerd op de beroemde sprookjes van Hans Christian Andersen. Via een bijbehorende applicatie voor de smartphone of tablet wordt het fysiek spelen uitgebreid met een virtuele wereld die gericht is op spelenderwijs leren.

Hoe werkt het?
Door de QR code op het speeltoestel te scannen krijgt de gebruiker toegang tot verschillende gratis applicaties. Zo worden de sprookjes “De Kleine Zeemeermin” en “Het Lelijke Eendje” vertelt, maar kunnen ook vanuit de virtuele werelden rondom de sprookjes spelletjes als Raad-het-Plaatje worden gespeeld of kan de gebruiker met een bijbehorend personage door de sprookjeswerelden op avontuur gaan.

App
Buiten spelen houdt binnen niet op, omdat via de App met de smartphone of Ipad in de tent, caravan of zelfs thuis verder gespeeld kan worden. “Bewegen, beleven, educatie en speelplezier zijn in dit nieuwe toestel op een speelse en innovatieve manier gecombineerd. Wij zijn er trots op dat het eerste toestel binnenkort bij ons geplaatst wordt”, aldus de woordvoerder van De Berenkuil.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0