De beste plek om sterren te kijken

In Engeland is een van de vijf perfecte plekken om sterren te kijken ter wereld te vinden.

In Engeland is een van de vijf perfecte plekken om sterren te kijken ter wereld te vinden.


Vorig jaar ontving het Brecon Beacons National Park in Wales de titel ‘International Dark Sky Reserve. In het park is het zicht op de sterrenhemel van zo’n uitzonderlijke kwaliteit, dat het op dat punt tot de vijf beste locaties ter wereld behoort. Brecon Beacons is in gezelschap van het Mont Mégantic Nationaal Park in Québec, het Nationaal park van Exmoor in Engeland, het Natuurreservaat van NamibRand in Namibië en het Aoraki Mackenzie Reservaat in Nieuw-Zeeland. Om deze eerste verjaardag te vieren organiseert het park een reeks evenementen, waaronder het Dark Sky Festival van Hay on Wye, die gewijd zijn aan de astronomie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.