Dode dieren in Grottenaquarium


Dankzij ingrijpen van De politie en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) konden er nog dieren gered worden uit het Grottenaquarium in Valkenburg. In de toeristische attractie werden ernstig ondervoede en dode vissen, krokodillen en reptielen gevonden. Vreemd overigens dat niet eerder is ingegrepen, want uit publieksreacties blijkt dat er al veel langer wat aan de hand was bij dit aquarium. “Dode vissen en Kale Aquariums”, werd er al in de zomer van 2013 geschreven. Andere opmerkingen: “Vreselijk om te zien” en “Dramatisch, pure oplichterij”. “Het aquarium werd in 1954 ingericht in de ondergrondse Trichterberggroeve. De ingang bevindt zich aan de Trichtergrubbe, een zijweg van de Cauberg. Het is een gangenstelsel met grotten waarin diverse aquaria zijn gesitueerd. Er zijn onder andere kaaimannen, kogelvissen en axolotl te zien. Ook zijn er amfibieën en reptielen te zien. De grotten zijn net als de andere grotten in Valkenburg kalksteengroeves waaruit in het verleden mergel werd gewonnen. Er heerst een constante temperatuur van ongeveer 20 graden”, zo meldt Wikipedia.

Een uitgebreidere reportage, waarbij blijkt dat de aanleiding voor de actie het overlijden van de eigenaar is.