Freud-museum ondergaat gedaanteverwisseling

Sigmund Freud. Foto: www.freud-museum.at

Sigmund Freud. Foto: www.freud-museum.at


Het gebouw waarin Sigmund Freud in het Oostenrijkse Wenen gedurende 47 jaar zijn belangrijkste ontdekkingen heeft gedaan ondergaat binnenkort een gedaanteverwisseling. Directrice Monika Pessler maakte tijdens een persconferentie bekend dat in feite alles rondom het historische laboratorium van Freud onder handen genomen wordt en dat het museum in 2016 een geheel ander uiterlijk moet hebben. In het museum zou nog meer aandacht besteed moeten worden aan de medische ontwikkeling ná Freud. “Maar dit huis is ook een toeristische factor. We zijn door de ongelooflijke populariteit van het adres Berg Gasse 19 een internationale toeristische attractie met jaarlijks tussen de 70.000-80.000 gasten”, aldus Pessler.

Ter gelegenheid van de 75e Verjaardag van het overlijden van Freud in september komt er een nieuwe tentoonstelling met de titel ‘Freuds Travels’. Met behulp van ansichtkaarten schreef Freud tal van reisartikelen. Meer op www.freud-museum.at