Friesland wil wereldrecord e-bike

Friesland gaat het seizoen openen met een wereldrecordpoging.

Friesland gaat het seizoen openen met een wereldrecordpoging.


Friesland gaat het toeristisch seizoen beginnen met een wereldrecordpoging op de e-bike. Dit gebeurt door tijdens de opstapdag 150 e-bikes achter elkaar aan te laten rijden, om het “Guinness World Record of Most Electrical Bicycles in one string” te verbreken. De recordpoging is op zondag 30 maart en de provincie Friesland opent hiermee het toeristisch seizoen 2014.

E-Bike Opstapdag
Tijdens de E-Bike Opstapdag op zondag 30 maart verplaatst de recordreeks elektrische fietsen zich van Makkum naar Gaast via de IJsselmeerkust weer terug naar recreatiecentrum de Holle Poarte in Makkum. Bij terugkomst wordt het record naar verwachting officieel bevestigd en krijgen de deelnemers een bijbehorend certificaat uitgereikt. Tijdens en na de recordpoging nodigt E-Bike Fryslân in samenwerking met Batavus iedereen uit om kosteloos een e-bike te proberen.

E-bike populair
Bij zowel jong als oud is de e-bike sterk in opkomst. Steeds meer mensen omarmen de langeafstandsfiets die een milieuvriendelijk alternatief biedt voor de auto. Met name in uitgestrekte landschappen, zoals het Friese Merengebied, is de e-bike geschikt om je te verplaatsen. Zuidwest Friesland heeft meer dan 30 toeristische verhuurpunten met e-bikes en in geheel Friesland zijn er meer dan 200 oplaadpunten.

Voor meer informatie over de recordpoging en opstapdag ga je naar de website.