Geniet op cruise van de Mediteranne keuken

Costa Cruises geeft je met het nieuwe 'slow cruising' concept de kans om de mediterrane keuken te ontdekken.

Costa Cruises geeft je met het nieuwe ‘slow cruising’ concept de kans om de mediterrane keuken te ontdekken.

Costa Cruises begint deze lente met het oog op eten. In april starten ze namelijk met ‘slow cruising’ in het Middellandse Zeegebied en dat vieren ze met het ‘Festival of Mediterranean cuisine’. Costa presenteert de neoCollection cruises in het Middellandse Zeegebied, gebaseerd op het zogeheten ‘slow cruise’ concept. Dit betekent andere routes met nieuwe bestemmingen aan boord van kleinere schepen. De vaarschema’s bevatten langere stops in de aanleghavens waardoor je meer de mogelijkheid krijgt om de bestemming grondiger te verkennen.

Het festival
Het festival vindt plaats van 11 april t/m 25 mei in combinatie met de 12-daagse ‘Verborgen schatten in het Middellandse Zeegebied’ cruise op de Costa neoRiviera. Deze cruise zorgt voor een gastronomische reis met veel gerechten. De plekken waar de gerechten vandaan komen worden ook aangedaan tijdens de cruise. Van Liguria (Savona) naar Provence (Toulon), Catalonië (Barcelona), Sicilië (Porto Empedocle), Malta (La Valletta) en Campania (Salerno).

Evenementen
Aan boord van de neoRiviera biedt het festival je verschillende evenementen waarbij lokale gerechten en wijnen centraal staan. Zo zijn er ‘food & wine’ seminars, proeverijen van olijfolie uit vijf verschillende regio’s, proeverijen van jam gemaakt van fruit uit lokale boomgaarden en natuurlijk proeverijen van wijn afkomstig uit de kustgebieden waar wordt gevaren.

Aan wal
De langer durende stops dankzij het ‘slow cruise’ concept bieden je de kans om ook aan wal jezelf onder te dompelen in de lokale keuken. Zo kan er gedineerd worden in lokale restaurantjes en kun je je inschrijven voor excursies die speciaal voor kleine groepen bestaande uit niet meer dan 25 mensen zijn samengesteld. Dit is in lijn met het idee achter ‘slow cruising’, namelijk een geheel nieuwe cruisebeleving waarbij beter wordt tegemoetkomen aan de individuele wensen van de reiziger op basis van reisritme en wensen, zowel aan boord als aan land.

Voor meer informatie ga je naar de website.