Girafje geboren in Dierenpark Emmen

In Dierenpark Emmen is een gezonde girafje geboren. Foto: Dierenpark Emmen/Wijbren Landman

In Dierenpark Emmen is een gezond girafje geboren. Foto: Dierenpark Emmen/Wijbren Landman

Giraffe Hidaya heeft gister in de giraffenstal in Dierenpark Emmen een gezond jong ter wereld gebracht. Het is hoogstwaarschijnlijk een hengstje. Pas als dat echt zeker is, krijgt het een naam. Het girafje stond al gauw op zijn pootjes en heeft inmiddels ook al bij zijn moeder gedronken. Het is het tweede jong van de bijna zeven jaar oude Hidaya en de verzorgers verwachten dat ook deze keer alles probleemloos zal verlopen. Moeder en kind maken in ieder geval een uitstekende indruk. De bezoekers van het park hebben de nieuwe aanwinst al in de stal kunnen bewonderen. Er stonden lange rijen voor de staldeur, maar dan kon je wel het pas geboren girafje zien. Als het weer het toelaat zal het girafje komende week al naar buiten mogen en kennis kunnen maken met alle andere savannebewoners.

Voor meer informatie ga je naar de website.