Keukenhof officieel geopend voor 2014

De broers Mulder namen met plezier hun gouden medailles mee naar de Keukenhof.

De broers Mulder namen met plezier hun gouden medailles mee naar de Keukenhof. Foto: Laurens Lindhout


Keukenhof kent vele kleuren, maar sinds vandaag is daar ook ‘goud’ aan toegevoegd. Niet als een bijzondere tulp, maar door de Olympische medailles van Michel en Ronald Mulder, die samen met de directeur Wim Pijbes van het Rijksmuseum de officiële opening verrichten van het seizoen 2014 van de nationale bloemententoonstelling.

Michel en Ronald Mulder, schaatswinnaars van Olympisch goud en Olympisch brons en Wim Pijbes, directeur Rijksmuseum, hebben vandaag in Lisse de 65e editie van Keukenhof officieel geopend. Vanaf donderdag 20 maart tot en met zondag 18 mei is het publiek welkom in het mooiste lentepark van de wereld. Keukenhof staat nu al volop in bloei.

Keukenhof werkt intensief samen met toonaangevende organisaties om Nederland op het gebied van toerisme en cultuur internationaal op de kaart te zetten. Afgelopen najaar werden in de tuin van het Rijksmuseum duizend historische tulpen geplant. Het Keukenhof thema voor 2014 is Holland. Dit komt onder meer tot uitdrukking in een nieuwe tentoonstelling Tulpomania en een prachtig bloemenmozaïek van de Amsterdamse grachtenpanden. Het mozaïek heeft een formaat van 22 bij 13 meter en is geplant met 60.000 bloembollen.

Dankzij de vroege lente staat Keukenhof nu al volop in bloei. Voorzitter Walter Jansen van de Raad van Bestuur rekent op een goed seizoen. ”Elk jaar blijkt uit onderzoek, dat onze bezoekers zeer tevreden zijn over Keukenhof. We werken het hele jaar om dat hoge peil vast te houden. Er wordt voortdurend in het park geïnvesteerd. Daarbij houden we rekening met wat moderne toeristen willen. Zo vertellen wij in één van onze paviljoens het verhaal van de tulp en waar die in onze cultuur voor staat.” Van donderdag 20 maart t/m zondag 18 mei 2014 is het park voor het publiek toegankelijk.