Kunst op de Maasvlakte

De Maasvlakte vanuit de lucht. Foto: Dick Sellenraad

De Maasvlakte vanuit de lucht. Foto: Dick Sellenraad


In samenwerking met de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam) en het Maritiem Museum Rotterdam organiseert het Havenbedrijf Rotterdam de tentoonstelling ‘Opening in Beeld’ in FutureLand. De tentoonstelling is het resultaat van een schilder- en fotoconcours dat op 22 mei 2013 werd georganiseerd ter gelegenheid van de opening van Maasvlakte 2. Amateurkunstenaars legden aan boord van historische schepen en aan de wal de feestelijke vlootschouw vast waarmee Maasvlakte 2 officieel geopend werd. De tentoonstelling ‘Opening in Beeld ’ is gratis toegankelijk en te bezoeken vanaf zondag 9 maart tot en met zondag 1 juni in FutureLand, het informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2.

Het concours leverde 35 kunstwerken op die tot en met 1 juni 2014 in FutureLand worden geëxposeerd. De kunstwerken kunnen worden omschreven als een creatief verslag van de opening van het nieuwste stuk Nederland. De vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van het Maritiem Museum Rotterdam, SKVR fotografie & media en het Havenbedrijf Rotterdam, koos vijf werken uit die in hun ogen de opening op heel bijzondere wijze weergeven. Deze kunstwerken worden beloond met een juryprijs. Tijdens de opening van de tentoonstelling op zondag 9 maart om 12 uur maakt de directeur van SKVR, Ariëtte Kasbergen de vijf winnaars bekend. Publiekswinnaar ‘Misty river’ van Stef Baijense uit Krimpen aan de Lek is ook te bezichtigen tijdens de tentoonstelling. Eerder kozen bezoekers van het Maritiem Museum Rotterdam dit kunstwerk tot publieksfavoriet.

Over FutureLand
FutureLand is het hele jaar gratis toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand staat op de grens van de huidige Maasvlakte en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is gratis toegankelijk en, naast de themadagen, geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Sinds de opening in mei 2009 ontving FutureLand al ruim een half miljoen bezoekers. Het informatiecentrum is door de ANWB benoemd tot één van de vijf meest innovatieve uitjes van 2013. Heel het jaar worden bijzondere evenementen georganiseerd, het programma voor 2014 staat vermeld op de website. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8213.

0