Leg je (levens)reis vast met Bookey

De schermen van Bookey.

De schermen van Bookey.


Bookey is een Nederlandse vinding. Het is een app waarmee je al jouw foto’s en video’s kunt organiseren op een veilige manier. Voeg spraakberichten en notities toe om van jouw beeldmateriaal een levensverhaal te maken. Het delen van beeldmateriaal vindt van persoon tot persoon plaats, zo kun je het thuisfront gericht laten meegenieten van je reizen. Bookey is nu te downloaden in de App Store (Apple) en binnenkort in de Playstore (Google) en is de eerste twee maanden gratis. Daarna worden er storage-pakketten aangeboden vanaf € 10,- per jaar.

Foto’s en video’s staan overal: op smartphones, digitale camera’s, computers, externe harde schijven en in oude fotoboeken. Een overzicht ontbreekt en het is voor veel mensen onbegonnen werk om dit allemaal te bundelen. Met de app Bookey is het mogelijk om alle herinneringen aan bijzondere gebeurtenissen of personen op één plek te bewaren.

De app is een project van Nynke Dijkstra. Als trotse moeder, werkende vrouw en sociaal bezige bij nam zij het zichzelf kwalijk dat ze geen dagboek bijhield van haar dochters ontwikkelingen, uitspraken en gekke belevenissen. Haar telefoon deed dienst als notitieblok en alle foto- en videomomenten stonden her en der (lees: camera, laptop, iPad, telefoon en externe harde schijf). Weg met de schuldgevoelens over het ontbreken van een overzichtelijk levensdocument met alle belangrijke momenten gebundeld. Op naar een oplossing. Het idee ontstond al snel om zelf een app te ontwikkelen waarin alle elementen voor het maken van een levensdocument samen zouden komen en waarbij de tijdlijn gedeeld kan worden met de partner of een ander belangrijk persoon. In het geval van Nynke de vader van haar dochter. Na het uitwerken en toetsen van het idee met vriendin/schoonzus/collega Claudia Heystek kwamen de dames al snel tot de conclusie dat ze meteen aan de slag moesten.

“In tegenstelling tot veel andere apps en social media, houdt Bookey zich aan de Europese wetgeving, Wet Bescherming Persoonsgegevens en het CBP omtrent de verwerking van persoonsgegevens. Zo beschermt Bookey haar gebruikers onder andere tegen de verspreiding en verkoop van persoonlijke gegevens voor reclamedoeleinden. De opslag van data is naar eigen behoefte af te nemen en het is mogelijk om zelf te bepalen welk beeldmateriaal opgeslagen wordt. Door alle data op één plek via Bookey te archiveren is het mogelijk om beeldmateriaal veilig van diefstal, brand en ‘pottenkijkers’ te bewaren”, aldus de producente.

Hoe werkt Bookey
Na het registreren kan er direct ingelogd worden voor het eerste gebruik van Bookey. Allereerst worden tijdlijnen aangemaakt van jezelf, een mooie reis, een huisdier en al het andere waar je waarde aan hecht. Vervolgens worden in die tijdlijnen albums aangemaakt, die weer gevuld worden met foto’s, video’s, notities en audio. Na het maken van een album kunnen te allen tijde foto’s, video’s, notities en spraakberichten toegevoegd worden. De eerste twee maanden zijn gratis, waarbij er gebruik gemaakt kan worden van 5 gigabyte aan opslag. Daarna kan er gekozen worden uit een pakket van een X aantal gigabyte (storage) naar behoefte. Upgraden is te allen tijde mogelijk. Pakketten worden aangeboden vanaf € 10, – per jaar. Meer informatie: www.bookey-app.com

Alternatieven: iOS7 van Apple maakt nu ook al vanzelf een tijdlijn van je foto’s. HeyDay is een gratis app, waarbij je ook net als een dagboek notities kunt maken bij wat je op een dag hebt meegemaakt. En bij Flickr heb je maar liefst 1 Terabyte aan gratis foto-opslag. Met de bijbehorende (gratis) app kun je ook door de foto’s scrollen en hier zijn ook teksten aan toe te voegen, plus dat de bestanden op privé gezet kunnen worden en gedeeld met specifieke personen.

0