Lente proeven op Jersey

Zicht op Jersey bij aankomst.

Zicht op Jersey bij aankomst.

Slechts 22 kilometer verwijderd van de Franse kust bevindt zich het eiland Jersey. Het imposante kasteel, Mont Orguiel, waakt over de bewoners van het eiland die het kasteel liefkozend het juweel in de kroon van Jersey noemen. De geur van lavendel en het uitzicht over de zee doet menig hart sneller kloppen. Jersey bloeit op bij het zien van de eerste zonnestralen; het lenteseizoen is daar al begonnen!

Mont Orgueil – Wikipedia

Bloemeneiland
“The Floral Island” Jersey is rijk aan ongerepte natuur en daarom een prima bestemming voor wandelliefhebbers. Van 10 tot 17 mei wordt er dan ook een wandelweek georganiseerd waar men kan genieten van zowel de uitgestrekte zandstranden, grillige rotspartijen als een prachtig kleurenpalet van bloemen. Naast wandelen zijn er ook andere activiteiten te beleven op Jersey. Zo kan men vissen, fietsen en voor de avonturiers onder ons worden er ook vlieglessen aangeboden. Juist toe aan een ontspannende vakantie? Het eiland heeft een veelzijdig aanbod aan spa’s. Daarnaast worden er verschillende locaties op het eiland yoga- en pilatescursussen gegeven voor het ultieme ‘zen’ gevoel. Wat minder flexibel? Er kan er ook aan de handicap worden gewerkt; Jersey staat namelijk bekend om zijn goed onderhouden golfbanen.

Mixed cuisine
Voor een Bourgondische invulling van de vakantie is Jersey ook een goede reisbestemming. De Franse en Engelse invloeden zijn duidelijk aanwezig op het eiland en ook terug te vinden in de keuken. Jersey kent vier Michelin sterrenrestaurants waarin deze culturen worden samengesmolten tot prachtige gerechten. Na alle intense activiteiten kan heerlijk worden nagenoten van een goed glas wijn uitkijkend op de ondergaande lente zon in de pittoreske haven.

Over Jersey
Kanaaleiland Jersey is een pittoresk pareltje voor de kust van Frankrijk. Door de bijzondere ligging in de baai van Mont St. Michel is het klimaat mild en de natuur uniek. Het eiland biedt het hele jaar door mogelijkheden voor een culinaire, actieve of juist ontspannen vakantie. Een van de wereldberoemde sterren van het eiland is de Jersey Cow, die volgens kenners de beste zuivel ter wereld produceert. Met een ruim 8.000 jaar oude geschiedenis is er ook voor cultuurliefhebbers veel te beleven op het eiland; van prehistorische bezienswaardigheden tot Victoriaanse forten. Zie voor meer informatie www.jersey.com

Lobster salad

0