Nederlandse skileraren op Franse pistes

KLOSTERS: Madrisa Kinderland

Kinderen kunnen in veel Franse skigebieden les krijgen van Nederlands sprekende skileraren.


In Frankrijk vind je op veel skipistes Nederlandse skileraren. De Fransen doen erg hun best om Nederlanders in hun eigen taal te ontvangen. Erg handig als je met kleine kinderen op wintersport gaat. Steeds meer wintersportplaatsen hebben dit seizoen Nederlandstaligen in dienst en behalen het label ‘Famille Plus’: nog een garantie voor gezinsvriendelijk vakantieplezier.

Famille Plus
Les Gets is zo’n plaats met meerdere Nederlandstalige skileraren en het label Famille Plus, net als La Rosière. In deze wintersportplaats is er voor kinderen vanaf 18 maanden al een ‘baby club’, zodat de ouders kunnen skiën. Ook voor kinderen van 4 tot 12 jaar zijn er activiteiten, zoals sneeuwschoenwandelen waarbij wordt gezocht naar sporen van vossen, hazen en vogels.

Kinderactiviteiten
Een tochtje maken met de pistenbully? Het kan in La Clusaz en Le Grand Bornand. En er staan meer spectaculaire evenementen op de agenda, zoals een nachtelijke afdaling met brandende fakkels. Er kan ook met elektrische autootjes over een ijzig circuit worden gereden. Ook hier tref je het label Famille Plus en diverse Nederlandstalige skileraren. Bepaalde periodes zijn er voordelige arrangementen mogelijk voor grotere families (vanaf 157 euro per persoon, in een appartement).

Voordelige wintersport
Dit is eveneens het geval in Brides-les-Bains, waar het mogelijk is om vanaf circa 200 euro per persoon een week in een vierpersoonsappartement te zitten, inclusief skipassen en toegang tot zwembad en spa. In de plaatsen Les Menuires en Saint Martin de Belleville staan er twintig Nederlandstalige skileraren klaar voor wintersporters uit ons land. Er is al opvang voor kinderen vanaf drie maanden.

Een overzicht van Nederlandstalige skileraren in de Franse wintersportplaatsen vindt je op de website, hier vind je ook meer informatie.