Nieuwe fietsroute door Groningen

Het Reitdiep in Groningen. Foto: Common Creative

Het Reitdiep in Groningen. Foto: Common Creative


‘In het spoor van de Ploeg’ is de titel van een nieuwe fietsroute door Groningen, die op donderdag 3 april wordt gepresenteerd in het Groninger Museum.

De Ploeg was een kunstenaarscollectief dat in 1918 werd opgericht in de stad Groningen. Kunstschilders, maar ook musici en literatoren zijn lid geweest van De Ploeg. Leden van De Ploeg trokken vanaf de jaren twintig van de vorige eeuw naar het noorden van de provincie Groningen, naar een gebied van water, wierden en dijken. In felle kleuren en expressieve stijl schilderden ze hier het landschap en de mensen in dat landschap. Vanaf eind maart worden veel werken van De Ploeg tentoongesteld tijdens de expositie ‘De verborgen schatten van het Groninger Museum’.

De route is 38 kilometer lang voert door het Reitdiepdal, één van de oudste cultuurlandschappen van Nederland. De route is gratis te downloaden via de app ‘Groningen Routes’ uit de App Store en de Google Play Store.

Reitdiep (diep)

0