Ontdek de zeven wonderen van Oregon

Oregon komt dan wel niet voor op de lijst van zeven wereldwonderen, de Amerikaanse staat heeft veel moois te bieden. Of dat vindt Verkeersbureau Travel Oregon in ieder geval, daarom lanceren ze de campange ‘The 7 Wonders of Oregon’. Het is de bedoeling dat de actie je inspireert om de mooiste plekjes van Oregon te gaan bezoeken. De campagne loopt tot 4 augustus 2014. Hieronder vind je de lijst met Oregons wonders:

1. Mt. Hood
Mt. Hood is een berg die bij toeristen bekend is en een geliefde locatie voor wintersportvakanties. De besneeuwde bergtop kun je al zien vanuit de stad Portland. De hellingen van Mt. Hood zijn het hele jaar door bedekt met sneeuw, waardoor je er zelfs in de zomer kunt skiën.

2. Oregon Coast
De beroemde kustlijn van Oregon is bijna zeshonderd meter lang en voor iedereen vrij toegankelijk (in tegenstelling tot de stranden van Californië). Je vindt er adembenemende uitkijkpunten, indrukwekkende rotspartijen waar de zee tegenaan knalt en stranden om heerlijk op uit te waaien. Tijdens de wintermaanden trekken de hoge golven groepen walvissen aan die langs de kust zwemmen.

3. Columbia River Gorge
Columbia River Gorge is een spectaculaire kloof waar de Columbia rivier doorheen loopt. De kloof is 130 kilometer lang en vormt een natuurlijke scheiding tussen de staten Oregon en Washington. Je kunt de kloof verkennen via de bekende Columbia River Highway, een autoroute die je langs alle highlights voert.

4. Painted Hills
De Painted Hills bestaan uit een verzameling van zandheuvels met gekleurde aarde. De heuvels worden vaak aangeduid als kroonjuwelen van de regio vanwege de spectaculaire kleuren en bijzondere patronen. De kleuren veranderen bij verschillende lichtinvallen, het weer en de seizoenen.

5. Smith Rock
Smith Rock bestaat uit versteende torens van vulkanische as. De torens, gelegen in het centrale gedeelte van Oregon, zijn zo steil dat alleen ervaren klimmers aan de indrukwekkende klim durven te beginnen.

6. Wallowa bergen
In het noordoosten van Oregon vind je de besneeuwde bergtoppen van het Wallowa gebergte. Dit gebergte is minder bekend en daardoor een verademing voor de ervaren skiër. Er zijn weinig skiliften, maar de stevige klim naar de top wordt beloond met sneeuw tot aan je knieën.

7. Crater Lake
Het prachtige water van Crater Lake is helderblauw en maakt van het meer een echte trekpleister. Het meer is met 594 meter het diepste meer van Amerika en was vroeger een vulkaan die zo hevig uitbarstte dat er een enorme krater overbleef waar Crater Lake haar naam aan dankt.

Ben je in Oregon geweest en heb je prachtige foto’s van al het moois dat Oregon te bieden heeft? Dan kun je deelnemen aan de campagne door de foto’s op Twitter of Instagram te zetten met de hashtag #TravelOregon. Je vindt de mooiste foto’s en avontuurlijke verhalen op de website, hier vind je ook meer informatie.

0