Ontdek Sri Lanka in New York

In New York zijn zoveel verschillende wijken die je kan ontdekken. Deze maand staat Tompkinsville in de spotlight. Foto: Sander Lindenburg

In New York zijn zoveel verschillende wijken die je kan ontdekken. Deze maand staat Tompkinsville in de spotlight. Foto: Sander Lindenburg

NYC & Company zet elke maand een bepaalde wijk in New York in de spotlight, met het Neighborhood x Neighborhood project. Deze maand is dat Tompkinsville, het Little Sri Lanka van de stad. Deze wijk biedt je de real taste van Zuid-Azië. Geniet van de parken en beleef een van de vele culturele events en activiteiten, zonder dat je een stap buiten NYC hoeft te zetten.

Dagje uit
Tompkinsville ligt in het noordoosten van Staten Island en heeft een van de grootste Singalese gemeenschappen in de Verenigde Staten. Tompkinsville is goed bereikbaar per ferry en met de Staten Island trein, wat de wijk tot een dag trip voor New Yorkers en toeristen maakt. Op de gratis ferry vanaf Lower Manhattan geniet je bovendien van de uitzichten op de New York Harbor en de Manhattan Skyline. Staten Island heeft een groene omgeving en een wandeling door het Silver Lake Park mag dan ook zeker niet op de to do list ontbreken. Ontdek ook cultureel Tompkinsville met een bezoekje aan de Deep Tanks Studio, het Staten Island LGBT Community Center of het NYC Arts Cypher te bezoeken.

Aziatische favorieten
In Tompkinsville is de Aziatische sfeer niet te missen in de vele restaurants en bars. Breng voor een authentieke Sri Lankaanse belevenis bijvoorbeeld een bezoek aan neighborhood favorites Lak Bojun, Lakruwana of het San Rasa Restaurant, waar je rijst en curry gerechten krijgt voorgeschoteld. Maar ook bij de lokale winkeltjes haal je nationale specialiteiten, kruiden of Sri Lankaanse thee. Wie liever bij een typische Amerikaanse bistro eet, is op Staten Island ook aan het juiste adres. Het 120 Bay Cafe serveert crab cakes en NYC steaks en bij Gatsby’s On The Baykun je –naast het traditionele American food- ook terecht voor een fijne avond dansen. Blijf ook zeker een nachtje slapen op Staten Island. Het Comfort Inn Staten Island of het Holiday Inn Express – Staten Island zijn goede opties, maar het Hilton Garden Inn New York / Staten Island is ook een aanrader met de Above Rooftop Lounge en cabaret voorstellingen.

Voor meer informatie ga je naar de website.