Ontsnap aan de WK voetbalgekte

Als je niets met voetbal hebt kun je rond de tijd van het WK er prima tussenuit, bijvoorbeeld naar de champagnevelden in Frankrijk. Foto: CRTCA

Als je niets met voetbal hebt kun je rond de tijd van het WK er prima tussenuit, bijvoorbeeld naar de champagnevelden in Frankrijk. Foto: CRTCA

Een maand lang zullen veel Nederlanders voor de TV zitten om niets te missen van het WK voetbal in Brazilië. Als je daar niet zoveel behoefte aan hebt, dan kun je ontsnappen. Het is voor mensen die niets met voetbal hebben de ideale tijd om erop uit te gaan. Vriendinnen groepjes, koppels of zelfs mannen die zich van het voetbalgeweld willen afzonderen, kunnen kiezen uit talrijke tripjes tussen 12 juni en 13 juli. Hieronder een paar tips:

Zwemmen met dolfijnen in Benidorm
Op twee uur vliegen van Schiphol liggen de zonovergoten stranden van Benidorm plus een bruisend nachtleven. Voor een bijzondere ervaring ga je zwemmen met dolfijnen in het Mundomar attractiepark, een paar dagen wandelen of fietsen door het Serra Gelada Natur Park, bezoek je de Bodegas Enrique Mendoza of de Valor chocolade fabriek in Alicante. Tussen 6 en 15 juni wordt in Benidorm een gastronomische week georganiseerd waarbij restaurants lokale gerechten tegen scherpe prijzen aanbieden. Een bijzonder evenement is de ‘Hogueras de San Juan’ (de vreugdevuren van San Juan) dat dit jaar van 19-24 juni plaatsvindt in Alicante en Benidorm: tientallen kolossale figuren van hout en papier marché worden tentoongesteld en de laatste dag verbrand waarna men’s nachts massaal een duik in zee neemt. Voor nadere info zie www.nl.visitbenidorm.es.

Saunalandschap exclusief voor vrouwen
Geen mannen om je heen willen hebben, het Schüle’s Gesundheitsresort & Spa in Zuid Duitsland(www.schueles.com) biedt in de nieuwe aanbouw nu een aparte sparuimte van 300m² exclusief voor vrouwen: en als extraatje – vanuit de biosauna heb je een majestueus uitzicht op de bergen. Nadere info over de wellness hotels via www.wellnesshotels-resorts.com en www.facebook.com/wellnesshotels.nl.

Met stip: stedentrip Metz + Nancy
De steden Metz en Nancy in de Lorraine – op nog geen uur rijden van elkaar – hebben historische centra met kathedralen, middeleeuwse panden, pleinen waaronder Place Stanislas in Nancy en Place St Louis in Metz, winkels, musea, een overvloed aan terrassen, restaurants en hotels en een sfeervol uitgaansleven. Nadere info op www.toerisme-lorraine.euwww.nancy-tourisme.frwww.tourisme.metz.fr.

Reims en Troyes: goed te combineren
In de Champagne-Ardenne hebben ze geen voetbaloverwinning nodig om champagne te drinken. Daar is iedere dag een reden om een fles te openen. De streek leent zich uitstekend om een paar dagen per auto te verkennen en enkele champagenhuizen te bezoeken. Er zijn er meer dan 300 dus aan keuze geen gebrek. De regio heeft tevens vele kastelen waar je kunt overnachten – denk aan het kasteel van Etoges ten zuiden van Epernay, Les Crayéres in Reims en het Hotel Maison de Rhodes in het centrum van Troyes. Reims en Troyes zijn sowieso pareltjes van steden. Nadere info opwww.champagne-ardennen-toerisme.nl.

Shop till you drop in Hongkong
Op zoek naar designer labels of kleding voor spotprijzen? Toeristen raken niet uitgekeken op het immense winkelaanbod in Hongkong want shoppen in deze Aziatische metropool is een feest voor ieder budget. Van 27 juni tot en met 31 augustus is het de Hong Kong Summer Spectacular uitverkoopperiode.
Een evenement dat nu jaarlijks honderdduizend kijkers trekt is het jaarlijkse Dragon Boat Races festival in juni in de haven van Hongkong. Dit visuele spektakel trok afgelopen jaar 5000 deelnemers en 200 teams uit de hele wereld. Het vindt plaats van 6-8 juni. Voor nadere info zie www.discoverhongkong.com.

0