Opa en oma mee op wintersport

Op pad met een reindier in Zuid-Tirol

Op pad met een reindier in Zuid-Tirol


De zogeheten ‘multigeneration trend’ (lees: Ook opa en oma gaan mee op vakantie) zet zich volgens de touroperators in 2014 onverminderd voort. Er kiezen steeds meer families voor een vakantie met drie generaties. Zuid-Tirol, oftewel Südtirol speelt hierop in door wintersportvakanties aan te bieden geschikt voor jong en oud. De beste tips zijn hieronder op een rij gezet, zodat families kennis kunnen maken met de diverse mogelijkheden die de Italiaanse regio deze winter te bieden heeft.

1.      Alpe di Siusi
Alpe di Siusi/Seiseralm, de grootste alpenweide in Europa, wordt gezien als het meest familievriendelijke skigebied in de Dolomieten. Er zijn niet alleen verschillende soorten pistes, maar ook moderne kindvriendelijke skiliften en activiteiten, zoals de Witches’ Skitour, waarbij kinderen opzoek gaan naar een schat. Volwassenen kunnen op de latten genieten van de omgeving, maar ook sneeuwschoenwandelen of een tocht maken met een paardenslee. Tot en met maart 2014 nodigt het skigebied wintersporters uit om deel te nemen aan een fotowedstrijd en kans te maken op gratis overnachtingen. Klik hier voor meer informatie.

2.      Op de boerderij
De authentieke boerderijen in Zuid-Tirol nodigen families uit om de winter op de boerderij te beleven. De omliggende natuur is een uitgestrekte speelplaats waar kinderen bijvoorbeeld sneeuwpoppen kunnen maken en kunnen sleeën. Meer dan 1.600 rustieke en knusse boerderijen in Zuid-Tirol laten families kennis maken met verschillende aspecten van het boerenleven in de Alpen. Voor families die de voorkeur hebben voor een hotel zijn er ook voldoende mogelijkheden. Zo zijn bijvoorbeeld 27 Familienhotels gespecialiseerd in het verzorgen van vakanties voor jong en oud.

3.      In de voetstappen van Koning Laurin
Met gemiddeld 8 uur zon per dag is skigebied Carezza een van de zonnigste skigebieden van Zuid-Tirol. Terwijl de ouders op de latten staan, kunnen de kinderen tot en met maart samen met de skileraren op ontdekkingstocht. Tijdens de ´King Laurin Children´s Ski Tour´ leren kinderen tussen de 5 en 14 jaar oud niet alleen skiën, maar worden meegenomen in de sprookjeswereld van Koning Laurin. Ondertussen kunnen de grootouders struinen door de straatjes van de nabijgelegen stad Bolzano en een kijkje nemen in het Ötzi-museum.

4.      Alta Pusteria
Alta Pusteria/Hochpustertal is een paradijs voor families. De kinderen worden altijd weer verrast met nieuwe avonturen. Zo staan er echte rendieren klaar om kinderen mee te nemen op een tochtje met de slee. Tegelijkertijd kunnen de ouders en grootouders genieten van bijvoorbeeld een verfrissende wandel- of skitocht naar deRifugio Fondovalle/Talschlusshütte hut, voor een lunch met Zuid-Tiroolse specialiteiten en een spectaculair panoramisch uitzicht. Families die op zoek zijn naar speciale arrangementen kunnen terecht bij Dolomiti Superski. Hier zijn meerdere mogelijkheden te vinden, waaronder ‘Super Kids’ waarbij kinderen een speciale skipas en extra aandacht krijgen.

Over Zuid-Tirol
Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. Dit stukje Italië is uniek vanwege haar Alpiene tradities gecombineerd met Italiaanse charme. Haar rijke cultuur, gastronomie en het veelzijdige landschap maken Zuid-Tirol uitzonderlijk. De Dolomieten, zijn vanwege hun bijzondere schoonheid door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. In Zuid-Tirol schijnt maar liefst gemiddeld 300 dagen per jaar de zon. Vanuit Nederland is Zuid-Tirol makkelijk bereikbaar per auto, vliegtuig en trein. Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op www.suedtirol.info/nl/.