Overnacht in een hooikorf

Als je echt duurzaam wil overnachten kun je slapen in een hooikorf.

Als je echt duurzaam wil overnachten kun je slapen in een hooikorf.

Duurzaam overnachten hoeft helemaal niet saai te zijn, dat bewijst de Franse regio Poitou-Charentes. Zo kun je van eind april tot november overnachten in een hooikorf. Daarnaast heeft de regio 28 accommodaties met het Europese Eco-label. Hiermee is Poitou-Charentes de koploper op het gebied van duurzaam overnachten in Frankrijk.

Hooikorf
In het departement Deux-Sèvres kun je tussen Pasen en november de nacht doorbrengen in een hooikorf. Deze accommodatie staat op de biologische boerderij met 3* camping van Gerard en Marie-Ange Baudoin nabij Parthenay. De hooikorf van 16 m2 heeft een kastanjehouten koepel als basis en is bedekt met hooi van eigen oogst. Deze ecologisch verantwoorde accommodatie is geschikt voor maximaal twee personen.

Spelen
Kinderen gaan op in het boerenleven en leven zich uit in de kinderspeeltuin, die verboden terrein is voor volwassenen. Wie stil en geduldig is, kan kikkers, eekhoorns, reigers, uilen en eenden spotten. Tijdens het verblijf verken je de omgeving per fiets, boot of te voet en of ga je vissen in de twee privé visvijvers.

Een nacht in een hooikorf voor twee personen kost € 70 per nacht, inclusief biologisch ontbijt. Voor meer informatie ga je naar de website.