Paznaun en Tiroler Zugspitz Arena in de prijzen

Twee wintersportgebieden zijn in de prijzen gevallen om hun kindvriendelijke pistes en accomodaties.

Twee wintersportgebieden zijn in de prijzen gevallen om hun kindvriendelijke pistes en accomodaties.

De wintersportgebieden Paznaun en Tiroler Zugspitz Arena hebben allebei plaatsen veroverd in de top 10 familieskigebieden in Tirol. De dorpen See en Kappl in de vakantieregio Paznaun staan op nummer 3 en 5 in de lijst. De wintersportregio Tiroler Zugspitz Arena is bekroond met een vierde plaats. De skigebieden werden beoordeeld op de aanwezigheid van beginnerspistes, faciliteiten voor kinderen, familievriendelijke accommodaties en kinderkortingen.

See
In het dorp See, gelegen op 1.056 meter hoogte, skiën kinderen, in gezelschap van een volwassene, gratis. Jongeren tot 17 jaar ontvangen korting. Met vier sleepliften, twee stoeltjesliften en één gondellift, is het skigebied zeer overzichtelijk. Het grote oefenterrein bij het middenstation is ideaal voor kinderen. De praktische loopband brengt ‘beginners’ naar boven, waar zij de eerste bochten alleen of onder begeleiding oefenen. Ook voor de allerkleinste gasten scoort het skigebied erg goed, de Kids Club is gevestigd in het panoramarestaurant in het hart van het skigebied. Voor meer informatie ga je naar de website.

Tiroler Zugspitz Arena
Tiroler Zugspitz Arena heeft niet voor niets de vierde plaats bereikt in het gerenommeerde Duitse testportal Skigebiete-Test. De skigebieden in de dorpen Ehrwald, Biberwier en Berwang/Bichlbach zijn voor families. Van eenvoudige pistes voor de kleintjes en beginners tot uitdagende afdalingen voor volwassenen en ervaren skiërs. In gezelschap van een ouder, mogen kinderen tot en met 4 jaar gratis mee de lift in. De skischolen zijn gericht op kinderen. Skiles is mogelijk vanaf 3 jaar en alle skischolen hebben Nederlands sprekende leraren. Ook is het mogelijk de kinderen in gezelschap met de skileraar te laten lunchen. Voor meer informatie ga je naar de website.

Kappl
De wintersportplaats Kappl, gelegen op 1.258 meter hoogte, heeft de vijfde plaats in de top 10 te danken aan de kindvriendelijke accommodaties en restaurants die het dorp te bieden heeft. De Sunny Mountain accommodaties bieden, onder het motto all-inclusive, een scala aan activiteiten voor het hele gezin. Ook op de piste is aan de kids gedacht. In het ‘Sunny Mountain’ avonturenpark, centraal gelegen in het skigebied, leren zij spelenderwijs skiën. Zo heeft de winterspeelweide een ski-carrousel, magische tapijten, kinder-buckelpiste, speciale oefenterreinen, offpiste parcours, sneeuwgrot en een zes km lange rodelbaan. Kinderen van vier tot tien jaar, maken gebruik van het weekprogramma van de Sunny Mountain Club en het Adventure Park. Voor meer informatie ga je naar de website.