Qatar vliegt in FC Barcelona tenue

Het Qatar vliegtuig na de make over samen met de crew.

Het Qatar vliegtuig na de make over samen met de crew.


Qatar Airways aarzelt niet om partij te kiezen en duidelijk te maken aan de wereld dat het bedrijf een FC Barcelona-fan is. De samenwerking tussen de Spaanse voetbalclub en de vliegmaatschappij uit het Midden-Oosten werd recent bekrachtigd door een Boeing 777 in een voetbaltenue te steken.

De make over van het vliegtuig is een uitvloeisel van de campagne met de titel ‘a team that unites the world’. Voor de schilderoperatie werd het vliegtuig naar het Ierse Dublin gestuurd, waar een team er een week voor nodig had om het op maat gemaakte ontwerp met de hand op het luchtschip te schilderen. Er werd daarbij gebruik gemaakt van airbrush, zodat er echt het effect van een wapperende vlag ontstaat zodra het vliegtuig opstijgt.

De beschilderde Boeing 777 wordt ingezet op verschillende vluchten naar Noord-Amerika, Europa en Azië. Qatar Airways, dat nu 17 jaar bestaat, is volgens eigen zeggen een snel groeiende luchtvaartmaatschappij. Het heeft momenteel een order van 50 biljoen Amerikaanse dollars uitstaan voor de bestelling van 280 nieuwe vliegtuigen.

0