Roll en Rock in Rotterdam

De voertuigen die te zien zijn.

De voertuigen die te zien zijn.


Een bijzonder feestje voor liefhebbers van op-en-top Amerikaanse voertuigen: De Corvette en Harley Davidson. Dat gebeurt op zondag 6 april in Rotterdam, als op de Waalhaven het gratis toegankelijke Roll & Rock van US Cars & Bikes Pietersen gehouden wordt. Er is een optocht van historische auto’s en motoren, maar die heeft qua deelnemers zijn maximum bereikt, en verder kan iedere belangstellende kijken naar alle verzamelde voertuigen.

Wat opgezet is als een leuk event voor Harley Davidson-rijders en liefhebbers van iconische Amerikaanse auto’s is uitgegroeid tot een groots spektakel in Rotterdam, waar bezoekers uit de gehele regio op af komen. De Harley Ride Out is nog steeds een belangrijk onderdeel van het evenement en deelnemers komen uit het hele land. Om half tien ’s ochtends valt al de startvlag voor de Ride Out, waarmee ook een goed doel wordt gediend, Stichting DaDa. Van de opbrengst van de activiteiten tijdens Roll & Rock deelt DaDa knuffels uit op de kinderafdelingen van de Rotterdamse ziekenhuizen.

De interesse voor de Harley Davidson Ride Out tijdens de Roll & Rock van US Cars & Bikes Pietersen op 6 april is zo groot dat de organisatie bij de 125e aanmelder de inschrijving heeft gesloten. “Het loopt storm,” zegt Petra Potters, PR & Marketing Pietersen US Cars & Bikes. “Alles duidt er op dat Roll & Rock dit jaar een nog groter succes dan vorig jaar zal worden. En dat was al ongelooflijk.”

Naast de 125 ingeschreven Harley Davidson motoren hebben zich inmiddels ook ruim honderd eigenaren van fraaie Amerikaanse auto’s aangemeld, terwijl de Heartbeat Corvette Club groots aanwezig is met nu al 70 ingeschreven Corvettes. “En dat zullen er zeker nog meer worden, want dagelijks ontvangen wij nog verzoeken om mee te mogen doen,” vervolgt Petra Potters. “Ook de US Market is al helemaal volgeboekt met bedrijven die allerhande Amerikaanse artikelen aanbieden. Om de USA-sfeer compleet te maken zullen zeven prachtige Pin-ups present zijn voor de fotografen onder de bezoekers die de vele auto’s en motoren nog leuker op de gevoelige plaat willen vastleggen.”

Op de derde editie van Roll & Rock maakt de fonkelnieuwe Corvette C7 Stingray zijn opwachting, in het goede gezelschap van de vele Corvettes van de Heartbeat Corvette Club. De bekende DJ en acteur Eric Corton (3FM, Penoza en cortonville.com) maakt deel uit van de jury die uit alle aanwezige Classics, Muscle Cars en Lowriders een top-3 kiest van de Cars of The Day.

“Roll & Rock is een gezellig en aantrekkelijk feest voor liefhebbers van Amerikaanse motoren en auto’s, en de hele familie, van jong tot oud, is welkom” zegt Jaco Smith, Algemeen Directeur van Pietersen US Cars & Bikes. “Daarnaast is er nog meer dan vorig jaar van alles te zien en te beleven, terwijl we nog druk bezig zijn met een grote verrassing. De toegang is uiteraard gratis en …. voor iedereen is er – ook gratis – een heel fraaie poster van een Corvette en een Harley Davidson.”

Datum: zondag 6 april 2014

Tijdstip: 10.00 tot 17.00 uur

Locatie: Waalhaven ZZ 6, Haven 2248, Rotterdam

Hier onder een beeld van de festiviteiten van vorig jaar:

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.