Routedokter houdt fietspaden België bij

Fietsen in België, met het inmiddels ook elders in gebruik genomen knooppunten netwerk.

Fietsen in België, met het inmiddels ook elders in gebruik genomen knooppunten netwerk.


Routedokter is een mooi Belgisch woord en op de gelijknamige site houden de zuiderburen de onderhoudswerkzaamheden aan hun fietspadennet bij. Want eind 2013 kreeg het fietsknooppuntennetwerk in de Antwerpse Kempen een grondige controlebeurt. In totaal 40 extra knooppunten, 140 kilometer nieuwe fietstrajecten en vlotte verbindingen met o.a. stadscentra maken het netwerk fijnmaziger, comfortabeler en veiliger. De nieuwe fietskaart Antwerpse Kempen geeft een up-to-date overzicht van 2000 kilometer fietsroutes.

De ingrijpendste wijzigingen vonden plaats in de regio Turnhout/Baarle, niet toevallig het oudste deel van het netwerk. Fietsers vinden een overzicht van alle aanpassingen op www.routedokter.be en lezen de laatste nieuwtjes op de Facebookpagina van Antwerpen Fietsprovincie. Op het terrein verduidelijken opvallende oranje borden de gewijzigde situatie.

De nieuwe fietskaart Antwerpse Kempen geeft een overzicht van alle knooppunten en trajecten. De twintig inrijpunten op de kaart vormen prima vertrekplaatsen. Ook de langeafstandsroutes en doorsteken via de fietsostrades staan erop aangeduid. De fietskaart Antwerpse Kempen kost 9,95 euro en is te koop bij de toeristische infokantoren in de Antwerpse Kempen. Online bestellen kan op www.antwerpsekempen.be.

0